Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

U petak 21. travnja održan je Info-dan o Interreg programu Italija - Hrvatska u Karlovcu - Aquatici, u ime Karlovačke županije je prisustvovala voditeljica Odjseka za europske poslove Marijana Tomičić.

Predstavnici Zajedničkog Tajništva programa i MRRFEU RH predstavili su program kao i pozive koje su raspisali, a jedan od njih je otvoren u petak 21. travnja.

Sve važne informacije i cjelokupnu dokumentaciju za natječaj možete naći na www.italy-croatia.eu

 

photo interreg

Nacionalni info dan se održava 21. travnja u Karlovcu u Aquatici - molimo pročitajte sve upute za prijavu u nastavku teksta:

Interreg Italija – Hrvatska je novi Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014-2020, vrijednosti 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga čini, po financijskoj dotaciji, jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje u Europi. Opći cilj Programa je povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura EFRR-a koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose razvoju programskog područja koje obuhvaća 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, organizira nacionalne info dane na području Republike Hrvatske koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga, tijekom slijedećih dana:

 • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11:00h u POU Ploče, Gračka 2, Ploče, dnevni red možete pogledati OVDJE.
 • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09:15h u IMPACT Centar, Put stanova bb, Zadar, dnevni red možete pogledati OVDJE.

Svečanost otvaranja područnih ureda Zadar i Dubrovnik Zajedničkog tajništva Programa od strane predstavnika MRRFEU-a, Stelle Arneri – ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Silvije Majer - voditeljice Upravljačkog tijela Programa, Stipe Zrilića - župana Zadarske županije, održat će se neposredno prije nacionalnog info dana 20. travnja 2017. u  Zadru, s početkom u 9:15h.

 

 • u JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, Karlovac, dnevni red možete pogledati OVDJE

Online registraciju za nacionalne info dane, do popunjavanja kapaciteta, moguće je obaviti OVDJE.

Povodom Svjetskoga dana voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka, Europe Direct centar Karlovac u suradnji sa Slatkovodnim akvarijem Aquatika i županijskim Upravnim odjelom za europske poslove organizirao je likovnu radionicu pod nazivom "Voda u slici".

Radionica se održala u prostorijama Slatkovodnog akvarija Aquatika s početkom u 10h. Radionica je bila namijenjena djeci predškolskog uzrasta - sudjelovao je vrtić Novi centar iz Karlovca.

Na radionici su djeca učila o vodi, njezinoj važnosti za čovjeka i život općenito, te su kroz likovni izričaj prikazali važnost vode na način na koji ju oni vide i što za njih ona predstavlja.

photo-aquatica-22

Na radionici za pripremu projektnih prijedloga u programu Europa za građane sudjelovale su, u ime Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan i voditeljica Tomičić u četvrtak 16. veljače 2017. u Zagrebu. Predstavljen je sam program, primjer dobre prakse, projektni obrazac za prijavu i razrada projektnih ideja u grupama. Rok za prijavu projekata za mjeru Europsko sjećanje je 1. 3. 2017. a za bratimljenje i umrežavanje gradova 1. 9. 2017. godine. Više informacija o samom programu i natječajima možete dobiti na stranicama Ureda za udruge Vlade RH kao i Agencije EACEA.

EfC-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EfC-17

Predstavnici Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan, voditeljica Tomičić i ravnatelj Šegrt bili su na

sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH u Zagrebu sa državnom tajnicom Spomenkom Đurić i suradnicima.

Razgovaralo se o aktualnim natječajima i programiranjima operativnih programa, najavama budućih natječaja i mogućnostima suradnje.

Predstavnici Županije su predstavili sadašnje i buduće projekte te predložili nove suradnje i modele.

 

MRRFEU

  7. JAVNI POZIV za iskaz interesa za sudjelovanje mladih Karlovačke županije u programu EURODYSSÉE

Program Eurodyssée se organizira pod pokroviteljstvom Skupštine europskih regija (AER) čiji je Karlovačka županija član od 2011. godine.

Svrha Eurodyssée programa je omogućavanje stjecanja profesionalnog iskustva mladim ljudima kao i učenje jezika zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki da omoguće mladima stjecanje radnog iskustva.

Program Eurodyssée omogućuje razmjenu mladih u dobi od 18 do 30/32 (u nekim regijama) godina u trajanju od 3 do 7 mjeseci radi stjecanja radnog iskustva u stranoj tvrtci/instituciji. Regija domaćin dužna je pokriti sve troškove koji uključuju:

- intenzivni tečaj jezika

- smještaj

- prehranu

- novčanu naknadu odnosno džeparac.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe u dobi od 18 do 30 godina s područja Karlovačke županije koje žele odraditi vježbenički staž u jednoj od regija članica ovog Programa, naučiti jezik, steći radno iskustvo, upoznati nove ljude i kulturu, da se jave na adresu:

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju

Haulikova 1/II

47 000 Karlovac

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati:

 • dob kandidata: od 18 do 30 godina
 • završena srednja ili viša škola ili završeni fakultet
 • znanje jednog stranog jezika, i to: engleskog, francuskog, portugalskog, španjolskog, talijanskog ili njemačkog
 • prijavljeno prebivalište na području Karlovačke županije

Prijavi se prilaže dokumentacija:

 • kopija osobne iskaznice ili putovnice
 • kopija diplome
 • potvrda o nekažnjavanju
 • životopis
 • pismo motivacije

Preporuča se priložiti:

 • potvrda o znanju stranog jezika (engleskog, francuskog, portugalskog, španjolskog, talijanskog ili njemačkog)

Rok za prijavu je 10 dana od dana objave javnog poziva. Prijave, molimo, pošaljite na gore navedenu adresu Karlovačke županije ili na istu dostavite osobno. Nakon prikupljenih prijava, kandidati koji pravodobno dostave traženu dokumentaciju, bit će pozvani na testiranje. Kandidati koji su uspješno položili test, pristupit će razgovoru s članovima Povjerenstva.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati!

Dodatne informacije o programu možete naći na službenoj internet stranici Karlovačke županije: www.kazup.hr. Eventualna pitanja također možete postaviti na broj telefona: 047/ 649-250 ili ih poslati putem elektronske pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

                                                                           PROČELNICA

                                                                           Eva Maria Sobotik Pavan, dipl.iur.

Projekt „Europska razmjena božićnih ukrasa“ predstavljen je na Dan Sv. Nikole 6. prosinca u O.Š. V. Nazor u Duga Resi prigodnim programom: priredbom djece i profesora, predstavljanjem božićnih običaja u zemljama Europske unije i premijernim prikazivanjem božićne pjesme i spota bivšeg učenika škole Gorana Topolovca. Sve prisutne su pozdravili ravnatelj škole Krešimir Božičević i pročelnica Eva Sobotik-Pavan.

Karlovačka županija i Županijski EU-info-centar Europe Direct Karlovac sudjeluju sa osnovnim školama županije od 2014. godine u projektu „Christmas Tree Decoration Exchange“, a ove godine sudjeluje šest škola te će u petak 9. prosinca predstaviti ovogodišnju razmjenu ukrasa svi sudionici u županiji u EDIC-u u Knjižnici za mlade u Karlovcu u Banjavčićevoj ulici sa početkom u 12.30 sati kada će prigodno i okititi Europsko božićno drvce sa ukrasima djece iz cijele Europe!

bozic-edic-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

europsko drvce-nazor-2016

Karlovačka županija je, prisustvom voditeljice Marijane Tomičić, sudjelovala na godišnjoj Erasmus+ konferenciji, održanoj u utorak, 29. studenog 2016. u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik, u organizaciji AMPEU RH.

Konferenciju su otvorili ravnateljica AMPEU Gladović i državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i soc. politiku Strmota. Predstavljeni su programi za mlade, informacije o natječajima za 2017. godinu, aktivnosti transnacionalne suradnje, Youthpass, Eurodesk i primjeri dobre prakse. Preporučamo pratiti službenu web-stranicu za sve aktualnosti i najave natječaja: mobilnost. hr

 

ampeu-2-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ampeu-2016

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT