Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Povodom Svjetskoga dana voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka, Europe Direct centar Karlovac u suradnji sa Slatkovodnim akvarijem Aquatika i županijskim Upravnim odjelom za europske poslove organizirao je likovnu radionicu pod nazivom "Voda u slici".

Radionica se održala u prostorijama Slatkovodnog akvarija Aquatika s početkom u 10h. Radionica je bila namijenjena djeci predškolskog uzrasta - sudjelovao je vrtić Novi centar iz Karlovca.

Na radionici su djeca učila o vodi, njezinoj važnosti za čovjeka i život općenito, te su kroz likovni izričaj prikazali važnost vode na način na koji ju oni vide i što za njih ona predstavlja.

photo-aquatica-22

Na radionici za pripremu projektnih prijedloga u programu Europa za građane sudjelovale su, u ime Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan i voditeljica Tomičić u četvrtak 16. veljače 2017. u Zagrebu. Predstavljen je sam program, primjer dobre prakse, projektni obrazac za prijavu i razrada projektnih ideja u grupama. Rok za prijavu projekata za mjeru Europsko sjećanje je 1. 3. 2017. a za bratimljenje i umrežavanje gradova 1. 9. 2017. godine. Više informacija o samom programu i natječajima možete dobiti na stranicama Ureda za udruge Vlade RH kao i Agencije EACEA.

EfC-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EfC-17

Predstavnici Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan, voditeljica Tomičić i ravnatelj Šegrt bili su na

sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH u Zagrebu sa državnom tajnicom Spomenkom Đurić i suradnicima.

Razgovaralo se o aktualnim natječajima i programiranjima operativnih programa, najavama budućih natječaja i mogućnostima suradnje.

Predstavnici Županije su predstavili sadašnje i buduće projekte te predložili nove suradnje i modele.

 

MRRFEU

  7. JAVNI POZIV za iskaz interesa za sudjelovanje mladih Karlovačke županije u programu EURODYSSÉE

Program Eurodyssée se organizira pod pokroviteljstvom Skupštine europskih regija (AER) čiji je Karlovačka županija član od 2011. godine.

Svrha Eurodyssée programa je omogućavanje stjecanja profesionalnog iskustva mladim ljudima kao i učenje jezika zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki da omoguće mladima stjecanje radnog iskustva.

Program Eurodyssée omogućuje razmjenu mladih u dobi od 18 do 30/32 (u nekim regijama) godina u trajanju od 3 do 7 mjeseci radi stjecanja radnog iskustva u stranoj tvrtci/instituciji. Regija domaćin dužna je pokriti sve troškove koji uključuju:

- intenzivni tečaj jezika

- smještaj

- prehranu

- novčanu naknadu odnosno džeparac.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe u dobi od 18 do 30 godina s područja Karlovačke županije koje žele odraditi vježbenički staž u jednoj od regija članica ovog Programa, naučiti jezik, steći radno iskustvo, upoznati nove ljude i kulturu, da se jave na adresu:

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju

Haulikova 1/II

47 000 Karlovac

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati:

  • dob kandidata: od 18 do 30 godina
  • završena srednja ili viša škola ili završeni fakultet
  • znanje jednog stranog jezika, i to: engleskog, francuskog, portugalskog, španjolskog, talijanskog ili njemačkog
  • prijavljeno prebivalište na području Karlovačke županije

Prijavi se prilaže dokumentacija:

  • kopija osobne iskaznice ili putovnice
  • kopija diplome
  • potvrda o nekažnjavanju
  • životopis
  • pismo motivacije

Preporuča se priložiti:

  • potvrda o znanju stranog jezika (engleskog, francuskog, portugalskog, španjolskog, talijanskog ili njemačkog)

Rok za prijavu je 10 dana od dana objave javnog poziva. Prijave, molimo, pošaljite na gore navedenu adresu Karlovačke županije ili na istu dostavite osobno. Nakon prikupljenih prijava, kandidati koji pravodobno dostave traženu dokumentaciju, bit će pozvani na testiranje. Kandidati koji su uspješno položili test, pristupit će razgovoru s članovima Povjerenstva.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati!

Dodatne informacije o programu možete naći na službenoj internet stranici Karlovačke županije: www.kazup.hr. Eventualna pitanja također možete postaviti na broj telefona: 047/ 649-250 ili ih poslati putem elektronske pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

                                                                           PROČELNICA

                                                                           Eva Maria Sobotik Pavan, dipl.iur.

Projekt „Europska razmjena božićnih ukrasa“ predstavljen je na Dan Sv. Nikole 6. prosinca u O.Š. V. Nazor u Duga Resi prigodnim programom: priredbom djece i profesora, predstavljanjem božićnih običaja u zemljama Europske unije i premijernim prikazivanjem božićne pjesme i spota bivšeg učenika škole Gorana Topolovca. Sve prisutne su pozdravili ravnatelj škole Krešimir Božičević i pročelnica Eva Sobotik-Pavan.

Karlovačka županija i Županijski EU-info-centar Europe Direct Karlovac sudjeluju sa osnovnim školama županije od 2014. godine u projektu „Christmas Tree Decoration Exchange“, a ove godine sudjeluje šest škola te će u petak 9. prosinca predstaviti ovogodišnju razmjenu ukrasa svi sudionici u županiji u EDIC-u u Knjižnici za mlade u Karlovcu u Banjavčićevoj ulici sa početkom u 12.30 sati kada će prigodno i okititi Europsko božićno drvce sa ukrasima djece iz cijele Europe!

bozic-edic-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

europsko drvce-nazor-2016

Karlovačka županija je, prisustvom voditeljice Marijane Tomičić, sudjelovala na godišnjoj Erasmus+ konferenciji, održanoj u utorak, 29. studenog 2016. u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik, u organizaciji AMPEU RH.

Konferenciju su otvorili ravnateljica AMPEU Gladović i državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i soc. politiku Strmota. Predstavljeni su programi za mlade, informacije o natječajima za 2017. godinu, aktivnosti transnacionalne suradnje, Youthpass, Eurodesk i primjeri dobre prakse. Preporučamo pratiti službenu web-stranicu za sve aktualnosti i najave natječaja: mobilnost. hr

 

ampeu-2-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ampeu-2016

Pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu i regionalnu suradnju i europske poslove Karlovačke županije Eva Maria Sobotik-Pavan sudjeluje na godišnoj konferenciji programa Eurodyssey, Skupine Europskih Regija (AER), koja se održava na Cipru, od 22.-24.11.2016. godine. Aktualne teme ove godine su: "A Fair Mobility" ili kako osigurati ravnopravni pristup međunarodne mobilnost za mlade, posebno preko programa Eurodyssey-a ali i drugih programa EU.

 

cipar-eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cipar-eva-2

 

Predstavnica Karlovačke županije pročelnica Eva Sobotik - Pavan i stručna suradnica Dina Šegavić ispred EDIC Karlovac sudjeluju u Poreču 17.-18.11.2016. na

sastanku predstavnika informacijskih centara Europe Direct i drugih EU mreža u Hrvatskoj, gdje će sudjelovati i

Branko Baričević, voditelj Predstavništva EK-a u Hrvatskoj. Teme sastanke su:

prezentacija o Planu ulaganja za Europu,

prezentacija dobre prakse EDIC-a iz Slovenije i Italije i

komunikacijska radionica – "Kako pisati za mrežne stranice".

edic porec-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDIC porec

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT