Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Dom za starije i nemoćne osobe "Sveti Antun" u Karlovcu prigodnim će programom u srijedu, 19. rujna, svečano obilježiti 30. godina rada. Program obilježavanja započinje u 10 sati, u prostoru Doma, I. Kukuljevića 2, a u ime Karlovačke županije programu će nazočiti župan Damir Jelić.

ob sajam 2018 finale 1 copy

Svečano otvorenje 15. Obrtničkog sajma u Karlovcu održat će se u utorak, 18. rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića, a otvorit će ga ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.  Sajam se održava od 18. do 22. rujna, a organizatori su Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca, suorganizator Grad Karlovac, pokrovitelj Karlovačka županija, a Komora- partner je Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije. Ove godine predstavit će se ukupno 67 izlagača (obrtnika, strukovnih škola, OPG-a trgovačkih društava te  javnih ustanova). Svečanom otvorenju nazočit će župan Damir Jelić sa suradnicima. Početak je u 17 sati.

dsc 0004 004

U Karlovcu, u prostoru Udruženja obrtnika Grada Karlovca, održana je danas sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore na kojoj su nazočili svi predstavnici obrtničkih komora u Republici Hrvatskoj, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, sa svojim zamjenicima te zamjenice župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, kao i županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak. Domaćini ovog skupa bili su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković. Na sjednici se raspravljalo o suradnji Grada Karlovca i Karlovačke županije s obrtnicima grada i županije, suradnji sa strukovnim školama, suradnja s osnovnim školama te problemu nedostatka radne snnage i radu na crno.

U sklopu projekta „Anti-corruption and transparency in public administration trainings for trainers and students“ objavljen je priručnik „Podrška integriranju kurikuluma o antikorupciji u postojeće nastavne predmete za studente dodiplomskih i poslijediplomskih studija“. Priručnik predstavlja trajnu vrijednost projekta koji je proveden u suradnji Hrvatske zajednice županija i Instituta za razvoj i međunarodne odnose financiranog od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.
Autori navedenog priručnika su dr.sc. Marina Funduk i mr.sc. Krševan Antun Dujmović te je prema njihovim riječima „cilj bio izraditi radni materijal koji nastavnici mogu koristiti u uvođenju i djelomičnom proširenju nastavnih predmeta materijalima vezanim uz borbu protiv korupcije“. Priručnik nije zamišljen kao potpuni kurikulum nastavnog predmeta već kao nadopuna već postojećih nastavnih predmeta, a namijenjen je nastavnicima društvenih i humanističkih znanosti koji predaju studentima koji se po prvi puta akademski obrazuju o antikorupciji.
Priručnik se sastoji od četiri modula. Prvi modul odnosi se na definicije, osnovne vrste, oblike te načine mjerenja korupcije, drugi fokus stavlja na Europsku uniju i borbu protiv korupcije (obrađuju se ključne institucije i dokumenti Europske unije u borbi protiv korupcije), treći je zamišljen kao prikaz iskustva Republike Hrvatske i borbe protiv korupcije, dok četvrti modul obuhvaća korupciju na svim razinama vlasti i u svim segmentima društva. Na kraju svakog modula navedeni su primjeri ispitnih pitanja koja sugeriraju što student/ica treba znati i razumjeti nakon određenog razdoblja učenja, odnosno poučavanja.

O projektu:
Provedba projekta ”Anti-corruption and transparency in public administration trainings for trainers and students” je započela 15. rujna 2017. godine i traje do 28. rujna 2018. godine. Projekt je financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora (Small Grants Program). Tema projekta je antikorupcija s posebnim naglaskom na studente koji su tijekom ovog jednogodišnjeg projekta imali prilike učiti o antikorupciji i transparentnosti u javnoj upravi. Kako u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet ili tematska cjelina koja bi se bavila ovom problematikom, ovim su projektom bili educirani profesori koji bi željeli u svoj program uvrstiti i dio o korupciji. Profesorima je trodnevni trening na ovu temu održao istaknuti američki stručnjak iz područja antikorupcije Eric M. Uslaner sa Sveučilišta Maryland. Ukupna vrijednost projekata je 15 tisuća američkih dolara, od čega Hrvatska zajednica županija sudjeluje s 3 tisuće dolara.

007a2521

Župani Karlovačke, Ličko - senjske i Sisačko - moslavačke županije, Damir Jelić, Darko Milinović i Ivo Žinić potpisali su u utorak, 18. rujna, u Gospiću Pismo namjere kojim ove tri Županije radi učinkovite koordinacije politike regionalnog razvoja mogu sklopiti Razvojni sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a temeljem Zakona o regionalnom razvoju (NN 123/17). Kako stoji u tekstu Pisma namjere, Razvojnim sporazumom se žele usuglasiti prioriteti razvoja regionalne razine, utvrditi strateške projekte regionalnog razvoja koji pridonose razvoju područja za koje se sklapa Razvojni sporazum te osigurati sredstva za njegovu provedbu. Slijedom navedenog, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija izražavaju zajedničku namjeru za sklapanje Razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

dsc 0001 003 copy

Tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija ŠtrudlaFest održana je u nedjelju, 16. rujna, u Jaškovu. 3. ŠtrudlaFest je u nazočnosti brojnih gostiju otvorila gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, a potom je uslijedilo natjecanje u spravljanju štrudle ekipa poznatih osoba. Na manifestaciji su posjetitelji mogli uživati u različitim sadržajima: gastro radionici za djecu i odrasle, višemetarskim skulpturama od slame, jahanju na konjima i vožnji kočijom, vožnji na drvenom vrtuljku, radionicama keramike i prirodne kozmetike, kao i bogatom glazbenom i gastronomskom programu. Na natjecanju "Štrudla bez granica" odabrane su najbolje hrvatske štrudle koje je ocijenjivao ocjenjivački sud poznatih hrvatskih majstora gastronomije. U ime Karlovačke županije manifestaciji je nazočila zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

dsc 0004 003 copy

Udruga specijalne jedinice policije "Grom" Karlovačke županije organizator je 1. Maratona žumberačkom vitezu Domovinskog rata Miroslavu Perisu, koji je kao pilot zrakoplovstva HV-a poginuo u akciji tijekom Domovinskog rata. Maraton se trči  od Karlovca do Sošica na Žumberku, a start je bio u subotu u 8 sati na Trgu Matije Gupca u Karlovcu. Na maratonu sudjeluje 9 trkača, uglavnom pripadnika Udruge "Grom", koji će na cilj stići tijekom poslijepodneva te ondje položiti vijenac i upaliti svijeće pred bistom Miroslava Perisa. Na startu su uz predstavnike obitelji Miroslava Perisa potporu trkačima dali i zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak te zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

cgo

Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o., uspješno je proveo otvoreni postupak javne nabave, u cilju nabave usluge Izrade dokumentacije o nabavi potrebne za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom Babina Gora. Procijenjena vrijednost nabave za izradu navedene dokumentacije bila je 620.000,00 kn (bez PDV-a) i u cijelosti je financirana od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U roku za dostavu ponuda pristigle su dvije valjane ponude. Odlukom o odabiru, kao ekonomski najpovoljnija ponuda, odabrana je ponuda trgovačkog društva MAXICON d.o.o. iz Zagreba, čija cijena ponude iznosi 540.000,00 kn (bez PDV-a). Konačni rezultat aktivnosti predviđenih ovom uslugom je izraditi svu potrebnu dokumentaciju za nadmetanje koja će biti osnova za provođenje postupaka javne nabave definiranih Studijom izvedivosti te Aplikacijom za financiranje projekata putem EU fondova. Natječajna dokumentacija za provedbu Aplikacijom predviđenih investicijskih projekata mora biti izrađena sukladno uvjetima Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) i usklađena sa ugovornim uvjetima po FIDIC ugovornim predlošcima (tzv. žuta knjiga) za projekte sufinancirane sredstvima EU.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT