Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

U Karlovcu će se u nedjelju, 17. prosinca, obilježiti 230. godina postojanja Sabornog hrama Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog i 10 godina od njegove velike obnove. Tim će povodom svečanost pohoditi Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Centralno Liturgijsko slavlje održat će se u 9 sati u Sabornom hramu Sv. Nikole, a potom će, u 12 sati, u Gradskom kazalištu Zorin dom biti održana Svečana akademija. Svečanosti će nazočiti gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Župan Karlovačke županije Damir Jelić održat će u ponedjeljak, 18. prosinca, kolegij s pročelnicima, direktorima/ravnateljima županijskih tvrtki i ustanova i novinarima. Župan će se tom prigodom osvrnuti na rad Karlovačke županije u ovoj godini i planovima za 2018. godinu. Nakon kolegija predviđeno je zajedničko druženje.
Kolegij će se održati u restoranu Lana Korana u Karlovcu, s početkom u 12 sati.

Karlovačka županija će uoči božićno-novogodišnjih blagdana darivati obitelji slabijeg socijalnog statusa paketima pomoći. Ukupno će biti podijeljen 491 paket, ukupne vrijednosti 85 tisuća kuna, a pojedinačna vrijednost paketa iznosi 172,95 kuna. Paketi sadrže osnovne prehrambene i higijenske potrepštine, a popis obitelji koje će dobiti pakete utvrđen je na prijedlog centara za socijalnu skrb s područja Karlovačke županije.
Nabavka i podjela paketa dogovorena je s gradskim društvima crvenog križa čiji će djelatnici distribuirati pakete.
Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima osobno će uručiti jedan takav paket višečlanoj obitelji Vidović, na adresi Krnjak 69. Predaja paketa obitelji Vidović predviđena je u ponedjeljak, 18. prosinca u 8 sati u njihovoj obiteljskoj kući.
Nakon toga će se župan Damir Jelić uputiti u Centar za beskućnike Udruge Milosrđe u Karlovcu, gdje će podijeliti još 19 takvih paketa korisnicima ovog Centra.
Posjet Centru za beskućnike predviđen je u 9 sati.

DSC 0051

U okviru projekta "Četvrt stoljeća poslije - ratni put 103. brigade HV" pripadnici Udruge veterana ove postrojbe, koja je dio svog ratnog puta provela na karlovačkom ratištu, posjetili su u subotu, 16. prosinca Karlovac i karlovačku okolicu. Ovu su postrojbu popunjavali pripadnici iz Krapinsko-zagorske županije, a brigada je najveći dio svog ratnog puta provela na području Karlovačke županije te su tim povodom članovi Udruge pripadnika ove brigade, njih sedamdesetak, boravili na području Karlovca i Karlovačke županije. U pratnji članova Udruge bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je i sam bio pripadnik ove postrojbe u Domovinskom ratu na karlovačkom ratištu. Programom posjeta održano je polaganje vijenca i paljenje svijeća pred središnjim križem na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu, gdje se gostima priključio i župan Karlovačke županije Damir Jelić. Nakon toga su, u pratni svojih domaćina iz Hrvatskog časničkog zbora Karlovac, gosti obišli Turanj i Muzeja Domovinskog rata te upalili svijeće pred spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Turnju. Posjetili su također Aleju branitelja Domovinskog rata u Karlovcu, gdje se nalazi i sadnica 103. brigade, a potom obišli bivšu crtu obrane na lokaciji Mostanje, Belajske Poljice, Belaj gdje su tijekom Domovinskog rata bili raspoređeni pripadnici 103. brigade.

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima, priredit će u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. godine, tradicionalni predbožićni prijem za dekane Katoličkih dekanata s prostora Karlovačke županije. Prijemu će također nazočiti i pomoćni biskup zagrebački msgr. dr. Ivan Šaško.             
Prijem će se održati u Uredu župana Karlovačke županije, s početkom u 10,00 sati.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT