Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa svojim zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela u petak, 20. listopada, obići će općine Netretić, Ribnik, Žakanje i Kamanje te OŠ Netretić, i OŠ Žakanje u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač.
U 8:25 sati planiran je posjet Osnovnoj školi Netretić, u 9 sati Općini Netretić te u 10:10 Općini Ribnik. U 11:40 predviđen je posjet Osnovnoj školi Žakanje, u 12:15 Općini Žakanje, a potom u 13:45 posjet završava u Općini Kamanje.

DSC 0016 1

Karlovačka županija i ove godine, sukladno Programu unapređenja turizma kroz dodjelu bespovratnih potpora za projekte u turizmu u Karlovačkoj županiji u 2017. godini, a temeljem raspisanog Javnog poziva, dodjeljuje bespovratna sredstva za razvoj i unapređenje turističke infrastrukture, razvoj novih turističkih proizvoda i unapređivanje turističke ponude destinacije te održavanje turističkih manifestacija.
Korisnici bespovratnih novčanih sredstava (potpora) su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti); OPG-ovi (obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge) te fizičke osobe – privatni iznajmljivači, svi sa sjedištem na području Karlovačke županije, a turistički projekti za koje se traže potpore također se moraju ostvarivati na području Karlovačke županije.
Ove godine od 13 prijavljenih projekata, svim uvjetima udovoljilo je 10 prijavitelja te će se s njima sklopiti ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u turizmu. Prijavitelji su iz raznih dijelova županije te svojim projektima potiču daljnji razvoj turizma u svojim sredinama.
Tako su ugovore s Karlovačkom županijom potpisali OPG Podrebarac iz Žakanja, „AQUA 2“ d.o.o. iz Cerovca Barilovačkog; Ljerka Vuković iz Ogulina; OPG Ankica Čulig iz Vrhovca; OPG Brigite Čubrić iz Rakovice; Nada Fanjak iz Belajskih Poljica; Svetislav Ličina iz Vukmaničkog Cerovca; Marijan Krašović iz Karlovca; Romana Radočaj iz Gornjeg Zvečaja te Darko Vrbanek iz Obreža Vivodinskog.
Ukupno će za projekte u turizmu u 2017. godini Karlovačka županija iz svog proračuna izdvojiti 306.338,05 kn bespovratnih sredstava. Potpisivanje ugovora održano je u četvrtak, 19. listopada, u Uredu župana Karlovačke županije, a u ime Karlovačke županije nazočili su zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak, direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić i viši stručni suradnik za turizam u Upravnom odjelu za gospodarstvo Marin Stanišić.

DSCN7670

Župan Damir Jelić, sa suradnicima, održao je danas (srijeda, 18. listopad) u Uredu župana sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Karlovačke županije. Teme sastanka bile su vezane za osnivanje Razvojnog fonda Karlovačke županije i kreiranje proračuna za 2018. godinu. Županija u 2018. godini kreće s osnivanjem Razvojnog fonda za kojeg se očekuje da bi u narednoj godini mogao iznositi oko 20 milijuna kuna, od čega će inicijalna sredstva Karlovačke županije, s pozicije ušteda u poslovanju, biti 5 milijuna kuna. Fond će biti namijenjen isključivo za financiranje razvojnih projekata koje pripreme i predlože Županija i jedinice lokalne samouprave, a akumulirat će se i od prihoda s državne razine, prodaje udjela u tvrtkama u kojima Županija ima udjele te potom i od sredstava koje će ulagati i jedinice lokalne samouprave. Na sastanku je župan Jelić objasnio na koji način će se i zašto trošiti sredstva iz Fonda te koji će projekti imati prioritet za njihovo financiranje. S obzirom na osnivanje Razvojnog fonda na skupu je bilo riječi i o kreiranju i planiranju proračuna Županije, gradova i općina za 2018. godinu.

DSC 0013 001

Karlovačka županija nabavila je novo vozilo za hitne medicinske intervencije za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Vozilo marke VW vrijedno je 900 tisuća kuna, od kojih je Karlovačka županija izdvojila 700 tisuća, dok je ostatak sredstava namaknuo Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Svečana primopredaja novonabavljenog vozila održana je u srijedu, 18. listopada, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije u Karlovcu. Ključeve vozila je u ime Karlovačke županije v.d. ravnatelju Zavoda dr. Mariu Vrabcu uručila zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan-Dolinar.

DSC 0019 001

Zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin, ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Turković te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak, zajedno s predstavnicima izvođača radova obišli su u četvrtak, 19. listopada, radove na projektu sanacije i obnove drvenog mosta na rijeci Dobri u mjestu Tomašnica. Karlovačka županija, Grad Karlovac i Grad Ozalj dana 27. ožujka 2017. godine zaključili su Ugovor o zajedničkom financiranju rekonstrukcije mosta, pri čemu svaka ugovorna strana osigurava sredstva u visini 1/3 vrijednosti radova.
Županijska uprava za ceste, kao nositelj provedbe projekta, temeljem provedenog postupka javne nabave zaključila je dana 16. kolovoza 2017. godine Ugovor za radove sanacije i obnove mosta s Izvođačem radova: zajednica ponuditelja APEX-ING d.o.o., 10360 Sesvete, Pirinova 3, i PENTAGONAL d.o.o. za geodetske usluge, 10000 Zagreb, Matetić-Ronjgovljeva 6. Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.103.056,25 kuna (s PDV-om). Radovi na mostu započeli su 22. kolovoza 2017. godine te sukladno Ugovoru isti moraju biti završeni u roku 180 dana, tj. najkasnije do polovice veljače 2018. godine.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT