Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

 

 

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 26. do 28. ožujka izmjestit će svoj Ured u Karlovačku županiju što će biti četrnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

 

 

Program posjeta Karlovačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Grada Karlovca Damirom Mandićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Karlovačke županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima, predstavnicima nacionalnih manjina, udrugama hrvatskih branitelja i predstavnicima Veleučilišta Karlovac te s udrugama i pojedincima s područja Karlovačke županije.

U privremenom Uredu u zgradi Karlovačke županije predsjednica Grabar-Kitarović održat će sastanak s ministrom vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkaderom Messahelom koji se nalazi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Istog dana Predsjednica će posjetiti karlovačku Osnovnu školu „Dragojla Jarnević“, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ivane Brlić Mažuranić, a potom će posjetiti tvrtku „HS Produkt“ d.o.o.

Susretom s gospodarstvenicima Karlovačke županije, Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Karlovačkoj županiji. Nakon susreta uslijedit će posjet Predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. U Gradu Slunju predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s građanima nakon čega će Predsjednica posjetiti općine Rakovicu i Vojnić. U Rakovici će se, osim s predstavnicima općine, susresti s turističkim djelatnicima Karlovačke županije, a u Vojniću s Hrvatima doseljenima iz Bosne i Hercegovine.

Posljednjeg dana boravka u Karlovačkoj županiji Predsjednica će, osim susreta s učenicima i profesorima Gimnazije u Karlovcu, posjetiti općine Lasinja i Generalski Stol te gradove Ozalj, Dugu Resu i Ogulin. U Lasinji predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Pastoralni centar u župi „Sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika“ gdje će se sastati s predstavnicima općinske vlasti, svećenstvom i časnim sestrama „Kćeri Srca Isusova“ te građanima. Nakon sastanka s predstavnicima gradske vlasti u Ozlju Predsjednica će posjetiti tvrtku „Flammifer“, u Dugoj Resi tvrtku „Aquaestil Plus“, a u Ogulinu tvrtku „Bjelin“. Boravak u Karlovačkoj županiji Predsjednica Republike završit će susretom s predstavnicima gradske vlasti Grada Ogulina i posjetom Ivaninoj kući bajke.

 

 

 

Dopis priopćenja

 

 

Program za ponedjeljak, 26. ožujka:

 

 

KARLOVAC
09:30
Otvaranje Ureda u zgradi Karlovačke županije (Ul. Ambroza Vranyczanya 2, Karlovac)
Himna Republike Hrvatske i podizanje predsjedničke zastave
    Slijede obraćanja:
    g. Damira Mandića, gradonačelnika Grada Karlovca
    g. Damira Jelića, župana Karlovačke županije
    Obraćanje Predsjednice Republike Hrvatske

10:00
Radni sastanak Predsjednice Republike s predstavnicima Karlovačke županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)
    
10:45
Susret Predsjednice Republike s predstavnicima srpske, bošnjačke, slovenske i albanske nacionalne manjine (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)
        
11:15
Susret Predsjednice Republike s udrugama hrvatskih branitelja (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)

11:45
Susret Predsjednice Republike s predstavnicima Veleučilišta Karlovac (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)

13:30
Susret Predsjednice Republike s ministrom vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Nj. E. Abdelkader Messahel (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)

14:15
Prijam udruga i pojedinaca (Privremeni Ured predsjednice u zgradi Karlovačke županije)
15:30
Posjet Predsjednice Republike Osnovnoj školi „Dragojle Jarnević“  i nastavak projekta „Hrvatska čita“ (Ul. Stjepana Radića 31, Karlovac)

16:15
Posjet Predsjednice Republike tvrtki HS Produkt d.o.o. i obilazak proizvodnih pogona (Ul. Mirka Bogovića 7, Karlovac)

 

 

 

dsc 0014 003

"Cvijetom narcisa protiv raka dojke" moto je pod kojim se obilježava dan posvećen oboljelima od raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol proljeća, izdržljivosti, buđenja, života i nade.

I ove godine u Karlovačkoj županiji bit će obilježen "Dan narcisa" u organizaciji Savjeta za zdravlje Karlovačke županije, Udruge žena liječenih od bolesti dojke Europa Donna "Agatha" Karlovac i domova zdravlja u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju i Vojniću. Cilj je ove akcije prodajom narcisa dati podršku oboljelim ženama i podsjetiti sve žene na važnost ranog otkrivanja bolesti i značaj redovitih preventivnih pregleda.

U ime Karlovačke županije u ovoj će akciji u gradu Karlovcu (na Trgu Matije Gupca) sudjelovati zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, u Ozlju (na Trgu braće Radić) zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, u Dugoj Resi (na Trgu sv. Jurja)  zamjenica predsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije Jadranka Golubić, u Gradu Slunju (na Trgu dr. Franje Tuđmana, gradski park) ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić. U općini Vojnić (Radnička 6, ispred caffe bara "Gold") u ime Karlovačke županije bit će nazočna ravnateljica Osnovne škole Vojnić Mirjana Stojković, a u Ogulinu (I. G. Kovačića 2, ispred Golubice) zamjenica gradonačelnika Ogulina Ivana Salopek Šumonja.

Građani su pozvani da posjete mjesta održavanja akcije i da svojim prilogom podrže i doprinesu unapređenju zdravlja žena u Karlovačkoj županiji. Akcija će biti održana u subotu, 24. ožujka, od 9 do 13 sati.

dsc 0005 009

Sastanak u Uredu župana u utorak, 20. ožujka, s ravnateljima osnovnih škola kojima je Karlovačka županija osnivač održale su zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić te voditeljica Odsjeka za javnu nabavu Sanja Sila. Teme sastanka o kojima se raspravljalo bile su mreža škola te pripreme za natječaj za prijevoz učenika osnovnih škola.

 

U tijeku je prikupljanje podataka vezanih za izradu strategije razvoja turizma u Karlovačkoj županiji za koje nam je Vaše mišljenje od izuzetne važnosti.


S ciljem što kvalitetnije izrade strateškog dokumenta, koji će uvelike doprinijeti sustavnom razvoju turizma u Karlovačkoj županiji, želimo prikupiti što više primarnih podataka s terena te u tom kontekstu molimo da izdvojite 30 minuta svog vremena i popunite anketu koja se nalazi na linku https://www.surveymonkey.com/r/HorwathHTLCRO


Link će biti aktivan svega 7 dana, odnosno do 26. ožujka 2018. godine, stoga Vas molimo za angažman sukladno raspoloživom vremenu. Vaši odgovori i konstruktivna razmišljanja će nam znaćajno pomoći u izradi Strategije razvoja turizma Karlovačke županije.


Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju.


S poštovanjem.

 

dsc 0006 008

U Uredu župana je, u petak 23. ožujka, održana 18. sjednica Skupštine Društva Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o..

Na sjednici je utvrđen i usvojen Dnevni red te Zapisnik sa 17. sjednice Skupštine Društva održane 31. siječnja. Iznesen je izvještaj Skupštine Društva o osnivanju Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, donesena Odluka o sklapanju Sporazuma između Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. o međusobnim odnosima. Potom je programirano novo financijsko razdoblje 2020. – 2027. i vođenje nove Središnje elektroničke baze razvojnih projekata te raspravljano o daljnjem poslovanju.

Na sjednici su nazočili župan Karlovačke županije Damir Jelić koji je predsjednik Skupštine Društva, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, direktor Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt te ostali članovi Skupštine Društva.

 

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT