Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

logoi

Projektom „Karlovačka županija za inkluzivne škole“ u školskoj godini 2016/017. osigurana su sredstva EU sufinanciranja u iznosu do 1.776.921,30 kn i Karlovačke županije u iznosu do 93.522,20 kn u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Projektom je omogućeno osiguravanje potpore za primjereno obrazovanje 43 učenika s teškoćama koji pohađaju osnovne i srednje škole na području Karlovačke županije i zapošljavanje 40 radno neaktivnih osoba u 17 škola (15 osnovnih i 2 srednje) kojima je Karlovačka županija osnivač. Projektom će se osigurati aktivna podrška ispunjavanju odgojno-obrazovnih potreba učenika i omogućiti uspješnija socijalizacija u skladu s načelima jednakosti. Edukacija - uvođenje u rad pomoćnika u nastavi provedena je u okviru projekta i sredstava osiguranih u projektu. Kroz održanu edukaciju u trajanju od 20 sati pomoćnici u nastavi usvojili su osnovna znanja iz područja obrazovanja učenika s teškoćama te osnove načela obrazovanja učenika s teškoćama s naglaskom na inkluzivno obrazovanje. Karlovačka županija i škole partneri su u projektu.

Projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama Karlovačka županija počela je provoditi 2014. godine pri čemu je bilo osposobljeno i uvedeno u rad 29 pomoćnika u nastavi za 30 učenika s teškoćama. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.183.997,00 kuna, te je u projektu sudjelovalo 16 osnovnih i 2 srednje škole.

U narednoj školskoj godini 2015/16. u projektu je bilo zaposleno 52 pomoćnika u nastavi za 69 učenika s teškoćama. U projektu je sudjelovalo 15 osnovnih i 3 srednje škole. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.196.183,00 kuna uz sufinanciranje Karlovačke županije do 109.815,50 kuna.

Osiguravanje potpore za primjereno obrazovanje učenika s teškoćama koji su uključeni u redovno odgojno-obrazovne ustanove na području Karlovačke županije postavljeno je za cilj projekta. Projektima su radno neaktive osobe stekle temeljna znanja i iskustva neposrednog rada s djecom s teškoćama, što ih čini konkurentnijim tražiteljima zaposlenja i nakon isteka projekta. Osim učenika s teškoćama, podršku i pomoć koriste i ostali učenici u razredu u kojima djeluju, što nastavnicima omogućuje kvalitetniji odgojno-obrazovni rad. Karlovačka županija podržava škole na daljnje jačanje kadrovskih resursa i stručna usavršavanja za dobrobit učenika s teškoćama. Korištenjem mogućnosti programa cjeloživotnog učenja, suradnjom s civilnim sektorom i podrškom Županije, kao i jedinica lokalne samouprave na području Županije, obrazovne ustanove bit će spremnije na aktivno učešće u pružanju podrške procesu inkluzivnog obrazovanja. U Proračunu Županije već dugi niz godina osiguravaju se sredstva za pomoć učenicima s teškoćama u razvoju u smislu nabavke primjerene opreme, uklanjanja arhitektonskih barijera, kao i sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi. Karlovačka županija će stoga i u narednom razdoblju sukladno proračunskim mogućnostima planirati i osiguravati sredstva namijenjena sufinanciranju podrške primjerenom obrazovanju učenika s teškoćama kao i zapošljavanju. Znanja i iskustva stečena ovim projektom, svi dionici odgojno obrazovnih procesa upotrijebit će u narednim godinama rada s učenicima s teškoćama.

Koordinaciju svih aktivnosti vezanih za provedbu projekta provodi Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT