Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Općenito o školstvu u Karlovačkoj županiji

Karlovačka županija ima neposrednu odgovornost za 18 osnovnih, 39 područnih, 13 srednjih škola i 3 učenička doma (Grad Karlovac nadležan je za 11 osnovnih i isto toliko područnih škola). U školskoj godini 2013/14. u svih 29 osnovnih škola Karlovačke županije upisano je ukupno 8.847 učenika, od čega u škole u nadležnosti Karlovačke županije 4.764 učenika. Srednje škole pohađa 4.841 učenik, a u učeničkim domovima smješteno je 269 učenika.

Hrvatski Sabor 2001. godine usvojio je zakone kojima se određene funkcije i troškovi sa državne razine prenose na županije i veće gradove te istovremeno iz državnog proračuna osiguravaju sredstva za provedbu istih. Sukladno tome za osnovne, srednje škole i učeničke domove kojima je osnivač Karlovačka županija u sklopu državnog proračuna od 2001. godine osiguravaju se sredstva za financiranje minimalnog standarda javnih potreba u školstvu.

Visinu decentraliziranih sredstava namijenjenih financiranju osnovnog i srednjeg školstva svake godine utvrđuje Vlada RH na temelju kriterija koje predlaže Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Tablice koje slijede prikazuju iznos decentraliziranih sredstava dodijeljenih Županiji iz državnog proračuna u razdoblju od 2001. do 2014. godine, a ista se odnose na financiranje materijalnih rashoda, kapitalnih projekata i investicijskih ulaganja.

BILANCA 2001. - 2016.

Sredstva za financiranje većih kapitalnih projekata u školstvu osigurana iz drugih izvora:            

U posljednjih nekoliko godina u školama Karlovačke županije učinjeno je mnogo na podizanju kvalitete nastave i pedagoškog standarda. Međutim, samo iz decentraliziranih sredstava gotovo je nemoguće planirati i realizirati veće projekte. Zbog toga se nastoji osigurati dodatna financijska sredstva iz drugih izvora kako bi se našim učenicima osigurali optimalni uvjeti obrazovanja u moderno opremljenim školskim prostorima. Tako se je u financiranje i sufinanciranje brojnih projekata uključila i:

-         Karlovačka županija vlastitim sredstvima
-         Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije
-         Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (združenim sredstvima državnog proračuna i Svjetske banke)
-         tvrtka HEP-ESCO d.o.o. Zagreb (projekti energetske učinkovitosti)
-         Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
-         organizacija UNDP – program Ujedinjenih naroda za razvoj.

 

 

 

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT