Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Općina Žakanje u petak će, 20. travnja, svečano obilježiti Dan Općine. Tako će u 13 sati, u prostoru Osnovne škole Žakanje, biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bućan i načelnik Općine Danijel Jurkaš izvjestiti o radu općinske vlasti. U ime Karlovačke županije svečanosti će nazočiti zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Predstavljanje 4. branding Hrvatske konferencije, koja će se održati od 20. do 22. travnja u Ozlju bit će tema konferencije za medije u petak, 20. travnja u 12 sati, na terasi Hotela Korana Srakovčić u Karlovcu. O temi će govoriti organizator i direktor projekta Petar Ćurić, gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić te župan Damir Jelić.

dsc 0013 2

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar i pročelnicom Upravnog odjela za školstvo Marijom Medić obišao je u četvrtak, 19. travnja, radove na rekonstrukciji kotlovnice Srednje škole Duga Resa. Uz župana Damira Jelića i suradnike obilasku su nazočili i direktor Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) Julije Domac i predstavnik REGEA tima u Karlovačkoj županiji Karlo Rajić te ravnatelj škole Nikola Mrzljak i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.
Projekt rekonstrukcije kotlovnice pri Srednjoj školi Duga Resa sufinancira se iz EU Programa Interreg IPA CBCHR-BIH-CG. Ukupna je vrijednost projekta kotlovnice 264.032,50 eura, odnosno 1,98 milijuna kuna, od čega Karlovačka županija izdvaja 15% ili 297.036,60 kuna, dok 85% iznose bespovratna sredstva EU. Završetkom radova i prelaskom na grijanje na biomasu očekuju se značajne uštede u potrošnji energenata za grijanje škole. Vodeći partner na projektu je REGEA, prekogranični partner Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona iz Bihaća, a nacionalni partneri Karlovačka županija i grad Cazin (BiH).

dsc 0026 003

Župan Karlovačke županije Damir Jelić zajedno sa zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar i pročelnikom za gospodarstvo Željkom Fanjkom posjetio je u četvrtak, 19. travnja, Cvjetni centar „Nena“ u Lipniku u općini Ribnik. Radi se o obiteljskom gospodarstvu u vlasništvu Nikole Dolinara, koje se već preko dvadeset godina bavi uzgojem, maloprodajom i veleprodajom cvijeća.  Obitelj Dolinar raspolaže stakleničkim prostorom površine 2850 kvadratnih metara u kojem uzgaja oko 70 vrsta raznolikih sadnica sezonskog cvijeća. Uz članove obitalji na gospodarstvu ukupno radi sedam zaposlenika, a svoju proizvodnju plasiraju diljem Hrvatske i u susjednoj Republici Sloveniji.  Ostvareni prihod gospodarstva iznosi 480 tisuća kuna. 
Župan Jelić izrazio je zadovoljstvo poslovanjem ovog gospodarstva i podržao planove razvoja koje mu je prezentirao vlasnik Nikola Dolinar te ustvrdio da je ovo lijep primjer uspješnog rada obitelji na projektu koji se iz godine u godinu razvija i širi te zapošljava lokalno stanovništvo s područja općine Ribnik. Posjetu je nazočio i načelnik Općine Ribnik Željko Car.

dsc 0057 001

Predstavnici Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) održali  su danas u Uredu župana Karlovačke županije trosatnu radionicu ( fokus grupa) sa županom, zamjenicima župana i pročelnicima upravnih odjela Karlovačke županije. Cilj je ove radionice unaprijediti radne procese radi povećanja učinkovitosti i brzine poslova koji se odrađuju u okviru djelokruga rada Karlovačke županije. Nakon snimanja procesa, odrađenih radionica i razgovora s uposlenicima IRMO će ponuditi rješenja za unapređenje poslovanja Karlovačke županije.

dsc 0016 008

Biciklistička utrka Tour of Croatia održava se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dugoj više od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske. Ove godine još zahtjevnija utrka u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC – ugostit će 19 timova iz najvišeg ranga klasifikacije. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na kanalu Eurosport, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – ukupno više od 170 zemalja svijeta.
Druga etapa, Karlovac – Zadar, najduža je etapa ovogodišnje utrke. Ta 235 km dugačka etapa startala je iz Karlovca 18. travnja 2018. u 11:30 sati iz Ulice Stjepana Radića.
Program je počeo okupljanjem biciklističkih timova. Utrka je krenula u 11:30 sati rezanjem vrpce na startnoj liniji, a koju je prerezao poznati karlovački biciklist Ivan Levačić, polaskom iz ulice Stjepana Radića rutom kroz grad Karlovac do letećeg starta na Turnju i zatim dalje prema Zadru, gdje se biciklisti očekuju oko 17:00 sati.

Startu 2. etape nazočila je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

20180417 163618 1 copy

Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se temeljem Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države (u nastavku: Program), kojeg u roku od 3 mjeseca od stupanja na snagu ovog Zakona, donose jedinice lokalnih samouprava uz mišljenje Županija i suglasnost Ministarstva poljoprivrede. Rok za donošenje Programa je 09. lipanj 2018. godine, a jedinice lokalne samouprave već sada su se susrele s brojnim pitanjima vezano uz postupak donošenja Programa.

Stoga je Karlovačka županija organizirala sastanak predstavnika JLS i predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, Općinskog suda u Karlovcu, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda i Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, s ciljem da se na jednom mjestu dobiju jasni odgovori vezani uz postupak donošenja Programa. Sastanak je održan u utorak 17. travnja 2018. godine u Obrtničkoj komori Grada Karlovca. Sastanku je ispred Ministarstva poljoprivrede nazočio državni tajnik Tugomir Majdak, Snježana Kraml, Silvija Runje i Marin Fak, dok je ispred Karlovačke županije nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

dsc 0003 001

1. sjednica Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja na području Karlovačke županije održana je u u utorak 17. travnja u Obrtničkoj komori Grada Karlovca pod predsjedanjem predsjednice Povjerenstva Martine Furdek-Hajdin.
Prijedlog Poslovnika o radu Koordinacijske skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja na području Karlovačke županije jednoglasno je usvojen. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak imenovan je osobom odgovornom za dobrobit životinja u Karlovačkoj županiji. Na dnevnom redu našle su se još informacije o dosadašnjim aktivnostima (održan sastanak s veterinarskim inspektorima, s predstavnikom Udruge Prijatelji životinja, obilazak Skloništa za životinje u Utinji), financijski plan Skloništa za životinje u Utinji i prijedlog ugovora o suradnji s jedinicama lokalne samouprave te problemi izlaska velikih domaćih životinja na prometnice u Karlovačkoj županiji.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT