Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0015 004 copy

Povodom završetka radova prema projektu "KaŽu zdravlje" zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, sa suradnicima, obišla je u petak, 20. srpnja, prostore novouređene Ambulante Žakanje. U pratnji ravnateljice Doma zdravlja Ozalj Nade Diković zamjenica župana obišla je novouređen prostor ove ambulante, razgledala je izvedene radove na adaptaciji sanitarnog čvora za pacijente i invalidne osobe, ugradnju epoksi podova te aluminijske plastificirane bravarije. Investicija prema projektu Karlovačke županije "KaŽu zdravlje" u Dom zdravlja Ozalj ukupne je vrijednosti 1.550.000,00 kuna, iz kojih je sredstava uređena i ova Ambulanta.

dsc 0017 001 copy

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio je u srijedu, 18. srpnja, Karlovačku županiju. Tom je prigodom ministar posjetio Poduzetničku zonu Logorište, gdje je u prostoru tvrtke Promo 21 d.o.o. okupljenim poduzetnicima ali i cijeloj javnosti predstavio program Ministarstva mjere 1 – Kreditom do konkurentnosti. Ovom se mjerom poduzetnicima u Karlovačkoj županiji osigurava dodatnih 40 milijuna kuna za razvoj poduzetništva kroz subvencioniranje kredita preko poslovnih banaka, obzirom da je Karlovačka županija već do sada na taj način plasirala poduzetnicima sredstva od 30 milijuna kuna. Župan Jelić zahvalio se tom prigodom ministru Horvatu i njegovu ministarstvu na potpori naglasivši da je u Karlovačkoj županiji velik interes za ovaj vid potpora poduzetništvu, a da se ova praksa pokazala uspješnom svjedoče i tvrtke koje ovdje danas pozitivno posluju, a bile su korisnik dosadašnjih potpora Ministarstva. Uz župana ministru su se zahvalili i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te načelnik općine Barilović Dražen Peraković, na čijem se prostoru nalazi Poduzetnička zona u Logorištu.
Nakon predstavljanja mjera poduzetnicima ministar je, zajedno sa županom Damirom Jelićem i ostalim domaćinima, obišao tvrtke Meduza d.o.o i Tvornicu turbina Karlovac koje posluju u prostoru Poslovne zone i uz druge tvrtke predstavljaju dobar primjer ulaganja u ovoj poslovnoj zoni kojoj je osnivač Karlovačka županija.

dsc 0045 copy

Potpisivanje Ugovora o kupoprodaji nekretnine na prostoru Struga 1 u Karlovcu od tvrtki Tiskara Gaza i Boneja d.o.o., za prostore MIOŠ-a održano je u srijedu, 18. srpnja u prostoru na adresi Struga 1 (Gaza). Ugovore je u nazočnosti župana Karlovačke županije Damira Jelića i zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar potpisala ravnateljica Mješovito-industrijsko-obrtničke škole u Karlovcu Snježana Erdeljac s vlasnicima navedenih tvrtki Nikolom Kusanićem i Stjepanom Jakušem. Sredstava za kupnju ovog prostora osigurala je Karlovačka županija u visini od 1.125.800,00 kuna.

 dsc 0064

Svečano potpisivanje 16 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održano je u ponedjeljak 16. srpnja 2018. godine na Rastokama u Slunju.

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 230 milijuna kuna za ITU gradove Rijeku i Zadar, razvoj e-usluga te zaštitu okoliša, od čega je 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova (81%). Za Karlovačku županija prihvaćena su tri projekta: Grad Slunj - Vodene tajne Slunja u vrijednosti od 23.082.628,64 kn od čega bespovratnih EU sredstava u iznosu od 19.108.107,60 kuna; Karlovačka županija - Susret s rijekom u vrijednosti od 9.210.371,03 kn od čega bespovratnih EU sredstava 7.828.815,37 kn; Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica "Baraćeve špilje" - Promicanje održivog razvoja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje u vrijednosti od 19.999.960,00 kn od čega bespovratnih EU sredstava u iznosu od 16.922616,00 kn. Uz to ugovore su potpisali i ostali korisnici iz Republike Hrvatske. 

Prilikom svečanog potpisivanja okupljenima su se prigodno obratili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Slunja Jure Katić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva turizma i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Ugovor je u ime Karlovačke županije potpisao župan Damir Jelić, uz nazočnost zamjenica župana Martine Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar.

img 20180716 083005 2 copy

Karlovačka županija osvojila je maksimalan broj bodova prema istraživanju transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, koje je proveo Institut za javne financije. Istraživanjem je obuhvaćeno 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, a željelo se utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2017. do ožujka 2018. godine. Dokumenti čije se objavljivanje pratilo su: godišnje izvršenje proračuna za 2016.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2017.; prijedlog proračuna za 2018.; izglasani proračun za 2018. i proračun za građane za 2018. Budući da je promatrana dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti kreće se od 0 do 5. Detaljna analiza i metodologija istraživanja objavljena je u newsletteru "Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2017. – ožujak 2018.

 

808217 copy

Povodom smrti istinskog sportskog velikana i najtrofejnijeg hrvatskog sportaša, nositelja 36 odličja sa svjetskih i europskih prvenstava župan Karlovačke županije Damir Jelić uputio je brzojav sućuti obitelji Šurbek u kojem stoji:

Poštovana obitelji Šurbek,

u ovim teškim trenucima za vašu obitelj, hrvatski stolni tenis ali i cjelokupnu hrvatsku sportsku javnost molim primite izraze moje iskrene sućuti.
Otišao je sportski velikan i ikona hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa, najtrofejniji hrvatski sportaš svih vremena, legendarni Šurba.
Skroman i samozatajan, kakav je bio, plijenio je jednostavnošću i ljudskošću gdje god bi se pojavio.  
Bio nam je dragi gost na našim sportskim događanjima i uvijek se rado odazivao na naše pozive. Posebno je volio je doći u Karlovac i Dugu Resu gdje je stekao brojne prijatelje te mladima podijeliti svoje ogromno znanje i iskustvo. Ostajemo bez dragog prijatelja i čovjeka od kojeg smo mogli mnogo naučiti.
Veliko mu i iskreno hvala na svemu!

dsc 0008 002 copy copy

Grad Karlovac prigodnim obilježavanjem u petak, 13. srpnja, svečano proslavlja 439. rođendan Dan Grada. Tim je povodom održano polaganje vijenaca pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja, a zatim je u Crkvi Presvetog Trojstva služena Sveta misa koju je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Dr. Ivan Šaško. Središnja svečanost - Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u Gradskom kazailštu Zorin dom na kojoj se nazočnima, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, obratio župan Damir Jelić. Program proslave završava u 20 sati tradicionalnim rođendanskim balom na Trgu bana Josipa Jelačića.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT