Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Župan Karlovačke županije Damir Jelić, sa suradnicima, posjetit će u srijedu, 24. siječnja, Pilanu Korenić, u vlasništvu Josipa Korenića u Bosiljevu, na adresi Orišje 7.
Tvrtka Korenić - pilana i obrada elemenata kandidirala je projekt RastKo2 – Investicija za budućnost kroz zdrav rast i razvoj pilane Korenić za EU sredstva. Ukupna vrijednost projekta je 2.853.490,00 kuna od čega je vrijednost EU potpore 1.263.863,00 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj – operativnog programa Konkurentnost i kohezija kroz natječaj Kompetentnost i razvoj MSP.
Cilj projekta je povećanje kapaciteta proizvodnje, podizanje razine kvalitete proizvoda te povećanje prihoda od prodaje, posebno od prodaje u inozemstvu, uz povećanje dodane vrijednosti po djelatniku i povećanje broja zaposlenih djelatnika u poduzeću kroz provedbu investicijskog ulaganja u postrojenje i edukaciju djelatnika.
Posjet župana ovoj tvrtki predviđen je za 11 sati.

IMG 4831

Završnicom kod seniora u četvrtak je, 18. siječnja, u Sportskoj dvorani na Rakovcu završio tradicionalni 49. malonogometni turnir "Karlovac 2017./2018.". U revijalnoj utakmici, u pauzi između polufinala i finala turnira, sastali su se ekipa Karlovačke županije, predvođena županom Damirom Jelićem i pobjednice turnira "Kutija šibica" u ženskoj konkurenciji Malonogometni klub Alumnus SC Flegar. Utakmica je odigrana u revijalnom tonu te je nakon vodstva ekipe Karlovačke županije od 3:0, na kraju završilo pravednim remijem. Krajnji rezultat bio je 4:4.

DSC 0001 4

U Uredu župana Karlovačke županije u četvrtak, 18. siječnja, održana je 1. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije. Uz predsjednika Savjeta Dubravka Galića na sjednici su svoje prijedloge iznijeli svi članovi Savjeta. Tajnica Savjeta Branka Šeketa izvijestila je o dosadašnjim aktivnostima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije, donesen je poslovnik te se potom raspravljalo o prijedlozima budućih aktivnosti, problemima te o njihovom rješavanju.

Uz članove Savjeta sjednici je nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

DSC 0042 002

Svečanost otvorenja obnovljenog mosta preko rijeke Dobre između Zadobarja i Tomašnice održana je u srijedu, 17. siječnja, na lokaciji mosta u Zadobarju.
Obnovu ovog mosta naručila je Županijska uprava za ceste, a izvoditelj radova bila je tvrtka Apex-ing d.o.o. iz Zagreba. Ukupna vrijednost radova je 1.103.056,25 kuna, a obnovu su sporazumno sufinancirali Karlovačka županija, Grad Karlovac i Grad Ozalj.
Obnovljeni most, koji za mještane ovog kraja ima izniman značaj, svečano je otvorio župan Karlovačke županije Damir Jelić, uz nazočnost gradonačelnika Grada Karlovca Damira Mandića, gradonačelnice Grada Ozlja Gordane Lipšinić te ravnatelja ŽUC-a Stjepana Turkovića i njihovih suradnika. Usprkos kišnom i hladnom vremenu svečanosti su nazočili brojni mještani Zadobarja i Tomašnice te predstavnici susjednih mjesnih odbora, a u programu svačanog otvorenja sudjelovali su članovi KUD-a Zadobarje. Otvoreni most je potom blagoslovio mjesni župnik vlč. Dragutin Goričanec.
Prije svečanosti za tu je prigodu služena Sveta misa u kapeli Sv. Antuna Pustinjaka u Zadobarju.

DSC 0020

U organizaciji Udruge umjetničkih fotografa Vedute foto film iz Zagreba i Foto kluba Slovin iz Slunja u utorak, 16. siječnja, svečano je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Rastočki san". Tema fotografija su retrospektive nastale u periodu 2012.-2017. godine u Slunju i Rastokama, a u spomen na prerano preminulog prof. Nikolu Živčića, pokretača brojnih kulturnih događanja slunjskog kraja. Na otvorenju je o izložbi govorio predsjednik Udruge Vedute foto filma Boris Šimundić, pjesnik Branko Pejnović recitirao je pjesme Ivanke Modrušan, a "Dramska skupina Babe" iz Slunja izvela je prigodni program. U ime pokrovitelja Karlovačke županije izložbu je otvorila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Izložba je otvorena u Knjižnici za mlade u Karlovcu, Banjavčićeva 8, pred brojnim auditorijem, kulturnim djelatnicima, ljubiteljima prirode i fotografije, prijatelja i poštovatelja Nikole Živčića te gradskih dužnosnika grada Slunja, na čelu s gradonačelnikom Jurom Katićem. Izložba će ostati otvorena do 30. siječnja.

26804767 1584370948325155 329126811158234602 n

U nazočnosti državnog tajnika Ministarstva zdravstva prim. Željka Plazonića dr. med. u utorak, 16. siječnja, svečano je otvoren novouređeni Odjel ginekologije i opstetricije Opće bolnice Karlovac. Tim je povodom obilježena i 173. obljetnica Bolnice u Karlovcu pa je tako održana svečana sjednica Stručnog vijeća OB Karlovac na kojoj su, uz predstavnike OB Karlovac, na čelu s ravnateljem prim. dr. sc. Ervinom Jančićem, nazočili i izaslanik Predsjednice RH doc. dr. sc. Tomislav Madžar, savjetnik za zdravstvo i sport u Uredu Predsjednice, državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić te predstavnici Karlovačke županije i Grada Karlovca. Nakon toga održana je svečanost otvorenja obnovljenog bolničkog odjela, uz prigodne govore i umjetnički program. U ime Karlovačke županije svečanosti je nazočila zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, koja je ujedno i otvorila novouređeni Odjel ginekologije i opstetricije.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT