Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

IMG 8048

Foto: hrvzz.hr

U Hrvatskoj zajednici županija je u četvrtak, 1. lipnja održano potpisivanje ugovora za mikroprojekte na lokalnoj razini koji su dobili financijsku podršku u sklopu re-granting sheme LADDER projekta. Naime, ove je godine kao i prethodne raspisan natječaj za dodjelu financijskih sredstava projektima koji su u skladu s DEAR pristupom (Development Education and Raising Awareness), odnosno projektima usmjerenim na podizanje svijesti javnosti o UN-ovim globalnim razvojnim temama i promicanje obrazovanja za razvoj.
U velikoj konkurenciji od čak 63 projekta, predselekcijom najboljih projekata članova nacionalne komisije, a nakon toga i odabirom komisije na europskoj razini, odlučeno je kako upravo ova dva projekta najbolje udovoljavaju kriterijima zadanim natječajem.
U ime organizacija koje će provoditi navedene projekte potpisivanju su prisustvovale Ivana Radanović, koordinatorica Mreže udruga Zagor i Jasmina Cvetković, predsjednica Društva za promicanje kulture življenja Zvono uz Kupu.

projektom „Kupa Natura II – očuvanje prirodnog bogatstva rijeke Kupe od izvora do ušća“ koji će se provoditi u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji doprinijet će se jačanju uloge građana u održivom korištenju rijeke Kupe i njezinih potencijala u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti stanovnika ruralnih područja NATURA-e 2000. Kao i u slučaju projekta Mreže udruga Zagor, i ovaj projekt usmjeren je jačanju kompetencija i znanja mladih osoba. U tom smislu, tijekom provedbe će se podići svijest građana o praćenju biološke raznolikosti i očuvanju okoliša rijeke Kupe, informirati i potaknuti mlade na pokretanje vlastitih društvenih poduzeća te povećati znanja vezana za održivi razvoj u području NATURA 2000.

 IMG 8050

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT