Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

20190705 085842

 

Karlovačka županija, prema istraživanju Instituta za javne financije, petu godinu zaredom ima najtransparentniji proračun. Tako je Institut za javne finacije i ove godine dodijelio priznanje Karlovačkoj županiji za transparentnost proračuna. Prema Institutu za javne finacije prosječna ocjena proračunske tranparentnosti Županije, gradova i općina u Karlovačkoj županiji iznosi iznadprosječnih 4,2. Pokazala su to istraživanja u razdoblju od studenog 2018. do ožujka 2019. godine na temelju objavljenih dokumenata na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica.

Proračunska transparentnost omogućava uvid u provjerene i potpune informacije o lokalnim proračunima, koji građanima nudi mogućnost utjecaja na efikasno prikupljanje i trošenje proračunskih sredstava, te smanjuje mogućnost korupcije. Institut za financije petu godinu zaredom analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, uzimajući u obzir objavu ključnih proračunskih dokumenata.  Pa tako u razdoblju od 15. studenog do 13. prosinca 2018. godine istraživani su jesu li objavljeni podaci o izvršenju proračuna za 2017. godinu i polugodišnja izvješća o izvršenju proračuna za 2018. godinu, a od 4. veljače 2019. godine do 29.ožujka 2019. godine jesu li objavljeni prijedlog proračuna, izglasani proračuna te vodič za građane za proračun 2019. godine.

Objava proračunskih dokumenata su potvrda pridržavanja Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacija i preporuka Ministarstva financija.
Prema objavljenim podacima, građanima Karlovačke županije najdostupniji su podaci upravo županijskog proračuna, te je proračunska transparentnost ocijenjena najvišom ocjenom 5.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT