Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

slika1Sukladno provedbi javnog savjetovanja za dokumente Strategija Karlovačka županija - Pametna županija i Akcijski plan kojim se planiraju prioritetne aktivnosti za sljedeće tri godine, u svih 5 gradova Karlovačke županije, u suradnji s izrađivačima Strategije tvrtkama Infodom i Infocumulus i jedinicama lokalne i regionalne samouprave, održat će se javne tribine putem kojih će se građanima predstaviti projekt izrade Strategije Karlovačka županija – Pametna županija. Koristeći se digitalnim tehnologijama, Karlovačka županija nastoji svakodnevne aktivnosti učiniti što produktivnijima i time stvoriti povoljnu klimu za gospodarski rast, ali i kvalitetniji i privlačniji život.  
Osim toga, stanovništvu gradova i općina, pružit će se mogućnost postavljanja pitanja i davanje prijedloga autorima dokumenata, kao i predstavnicima gradske i općinske vlasti, bilo s mjesta održavanja online tribine ili bilo kojeg drugog mjesta, putem interneta. 
Webinari će se održavati u tjednu od 17. do 21. veljače, u vremenskom periodu od 17:00 do 19:00 sati na sljedećim lokacijama:
 
Slunj 17.02.2020. – Gradska vijećnica, na kojima sudjeluju i općine Cetingrad i Rakovica

Duga Resa 18.02.2020. – Gradska vijećnica, na kojima sudjeluju i općine Bosiljevo, Barilović, Generalski Stol i Netretić

Ogulin 19.02.2020. - Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, na kojima sudjeluju i općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj

Ozalj 20.02.2020.  – Gradska vijećnica, na kojima sudjeluju i općine Žakanje, Kamanje i Ribnik

Karlovac 21.02.2020. – Ilirska dvorana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“, na kojima sudjeluju i općine Draganić, Lasinja, Krnjak i Vojnić
 
Karlovačka županija poziva sve zainteresirane građane da prisustvuju javnim tribinama te da svojim pitanjem ili prijedlogom doprinesu stvaranju što kvalitetnije Strategije, kako bi se u konačnici stvorili uvjete za kvalitetniji i ugodniji život.

U Uredu župana održan je sastanak na temu sustava obrane od poplava Grada Ogulina. Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin uz prisustvo voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje i graditeljstvo Anite Malović. Sastanku su nazočili predstavnici Hrvatskih voda, voditeljica Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, Biljana Željeznjak sa suradnicima, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, direktor Pogona HE Gojak i HE Lešće i Pogona HE Ozalj Milan Sabljak, predstavnik HŽ infrastrukture Igor Poljanac, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Ogulin Bojan Prebežić i pročelnica Područnog ureda za Katastar Karlovac Dijana Vidas. Raspravljalo se o elaboratu spajanja retencijskog prostora k.o. Vitunj, izmještanju vodovoda, rekonstrukciji lokalne prometnice do naselja Brestovac, sanaciji mosta na Vitunjčici, čišćenju Đulinog ponora te izmještanju dalekovoda. Po završetku sastanka, raspodijeljeni su zadaci i dogovoreni daljnji koraci.

 

87034128 595554021028324 390141046618587136 n copyU srijedu, 19. veljače u Almeria centru u Zagrebu održana je završna konferencija projekta Prilagodba infrastrukture na relaciji Zagreb – Karlovac, na kojoj su prezentirani projektni rezultati studije izvodljivosti. Tom studijom planirana je modernizacija i dogradnja postojeće dionice autoceste A1, na relaciji Zagreb – Karlovac te je cilj projekta poboljšati protočnost prometa i smanjiti uska grla u vršnom periodima te poboljšati funkcionalnost infrastrukture.

1 copy copy

19. veljače, održana je 78. sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Karlovačke županije pod predsjedanjem predsjednice Samije Ropar.

tounj most 25087 copy

 

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću projekt “Tjedan odmora vrijedan” koja ima za cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.

Turistički djelatnici iz Karlovačke županije već se danas mogu uključiti u promotivnu akciju Tjedan odmora vrijedan. Pronađite kategoriju koja najbolje opisuje vašu djelatnost na web stranici tjedanodmoravrijedan.hr i prijavite svoju turističku uslugu. 

Tijekom ožujka počinje velika nacionalna kampanja Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice kojom će se pozvati domaće goste da krenu na put i iskoriste pogodnosti koje im nudi Tjedan odmora vrijedan.

50% niže cijene turističkih usluga privući će brojne domaće goste na putovanja po Hrvatskoj između 10. i 19. travnja čime će se produžiti trajanje predsezone i ostvariti vrhunske turističke rezultate za ovaj dio godine. Prijave za ovaj projekt krenule su 17. veljače, a svoje ponude turistički djelatnici mogu predati sve do 7. travnja 2020.

Za dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve telefona: 01/ 6169 355 ili 01/ 6169 366.

 

 

dsc 0015 copy copy copy copy

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, sa suradnicima, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, sa suradnicima i predstavnici Gradske četvrti Gaza te ravnateljica Mješovite industrijsko-obrtničke škole u Karlovcu Snježana Erdeljac obišli su u srijedu, 19. veljače, radove na energetskoj obnovi i unutarnjem uređenju objekta na adresi Struga 33, u koji će se izmjestiti MIOŠ.

S projektima energetske obnove i unutarnjeg uređenja prostora nazočne je upoznao Stipo Adžaga, vlasnik tvrtke GIPS MONT d.o.o. iz Karlovca, koja izvodi radove na oba projekta. O namjeni, sadržajima i budućem izgledu govorila je ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac, koja je zahvalila Karlovačkoj županiji na trudu i sredstvima da se ovaj objekt otkupi i privede svrsi za potrebe škole. Radi se o ukupnoj investiciji od 8,5 milijuna kuna, u što spada otkup zgrade, unuternje i vanjsko uređenje, uz energetsku obnovu te opremanje. Preseljenje MIOŠ-a na ovu lokaciju važno je i za Grad Karlovac, kako je istaknuo gradonačelnik Damir Mandić, jer se time otvara prostor da se na lokaciji gdje je do sada bila ova škola proširi Osnovna škola Braća Seljan i time toj školi omogući jednosmjenski rad. Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar najavila je da će do sljedeće školske godine 2020./2021. učenici i djelatnici MIOŠ-a dobiti novi reprezentativni prostor s najmodernijim praktikumima za nastavu, a ukoliko bude povećan interes za upis u obrtnička zanimanja u ovoj školi u Županiji se razmišlja i o njenom dodatnom proširenju.

1502201a copy

U Furjanu kod Slunja u subotu, 15. veljače, svečano je otvoren novoobnovljeni most preko rječice Furjašnice. Ovo je još jedna značajna investicija Županijske uprave za ceste Karlovac na slunjskom području, a vrijednost izvedenih radova iznosi 919.233,13 kuna. Svečanom otvorenju je u ime Karlovačke županije nazočio župan Damir Jelić, koji je uz ravnatelja ŽUC-a Stjepana Turkovića te zamjenika gradonačelnika Slunja Ivana Požegu i otvorio most za promet.

86610527 592500268000366 1301008425034973184 n

Udruga "Jak kao Jakov" bila je organizator humanitarne modne revije "Ljubav za njih" namijenjene za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, koja je održana na Valentinovo, u petak, 14. veljače, u Gradskom kazalištu Zorim dom u Karlovcu. Reviju su na poseban način podržale i istaknute žene Karlovca i Karlovačke županije, među kojim i zaposlenice Karlovačke županije, koje su tom prigodom nosile i predstavile dizajnerske modele. Modne su novitete nosile i učenice srednje škole MIOŠ iz Karlovca te mališani Dječjeg vrtića Gaza. Karlovačka županija pomogla je ovu humanitarnu priredbu i otkupom dijela ulaznica. Uz modnu reviju je organizirana i prodajna izložba doniranih radova i umjetničkih djela za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT