Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

img 20200922 wa0021 copy

U Upravnom odjelu za škostvo Karlovačke županije održan je sastanak sa djelatnicima Policijske uprave karlovačke na temu koordinacije provedbe Preventivnog programa u osnovnim i srednjim školama kojima je Karlovačka županija osnivač. Sastanak je u ime Upravnog odjla za školstvo vodila pročelnica Marija Šćulac. Na sastanku je dogovorena zajednička provedba Preventivnog programa MUP-a RH "Poštujte naše znakove" po školama. Osim prometne preventive Program će sadržavati i druge aktivnosti, napose u suzbijanju vršnjačkog nasilja. Na Dan policije, 29. rujna, započeti će prva edukativna predavanja za učenike 1. razreda osnovnih škola kojima je Karlovačka županija osnivač.

U cikloturističkom odmorištu u Karlovcu danas su predstavljeni rezultati prvog kruga standardizacije cikloturističkog smještaja u Karlovačkoj županiji. Sam Pravilnik o standardu kvalitete „Bed&Bike“ za smještajne kapacitete orijentiranima prema cikloturistima je nastao u suradnji Karlovačke županije, Turističke zajednice Karlovačke županije, Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Veleučilišta u Karlovcu (Poslovni odjel), a financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta. U prvom krugu je dodijeljeno 17 oznaka, od kojih samo jedna nosi 5 zvjezdica, a dodijeljena je ugostitelju Ivanu Srakovčiću. Danas su dodijeljene oznake sa 3 i 4 zvjezdice.

Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22.rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.
Tim povodom, pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac danas je posjetila OŠ Barilović, koja se uključila u akciju. 

 

Na području Karlovačke županije postoje poduzetničke zone kao dio ukupne poduzetničke infrastrukture, međutim, niti jedan drugi oblik poduzetničke potporne institucije ne postoji. Iz tog razloga je nastala inicijativa osnivanja Poduzetničkog centra jer ne postoji centralno mjesto na kojem postojeći poduzetnici, ali i oni koji tek kreću u poduzetništvo (poduzetnici početnici, mladi poduzetnici) mogu dobiti sve objedinjene i cjelovite informacije koje su mu potrebne, educirati se, razvijati svoje poduzetničke vještine, kreativnost i inovativnost, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. Poduzetnički centar, sukladno zakonskoj regulativi, imat će zadatak operativnog provođenja mjera za razvoj i poticanje poduzetništva na lokalnom ali i širem području (županija) te će predstavljati središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima radi razvoja poduzetništva za područje Karlovačke županije. Općenito, poduzetništvo je pokretač cjelokupnog gospodarstva te je ključno za povećanje konkurentnosti i stvaranje radnih mjesta.

 

120039268 731741940742864 3051014680304688058 o copyNasilje nad ženama je duboko ukorijenjeno u svim društvenim strukturama te predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava u cijelome svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj. Činjenica da su žrtve nasilnih ponašanja u obitelji većinom osobe ženskog spola ukazuje na potrebu za stalnim osvješćivanjem javnosti, ali i senzibilizacijom svih stručnjaka i članova društva posebno uzimajući u obzir složenost dinamike nasilja među bliskim osobama.

img 20200921 wa0024Povodom Dana sadnje drveta, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar uz pročelnicu Upravnog odjela za školstvo Mariju Šćulac posjetila je Šumarsku i drvodjeljsku školu Karlovac. Sadnjom drveta pomažemo našem planetu te razvijamo svijest o kulturnom i biološkom bogatstvu. Za tu prigodu posađena je sadnica Gupčeve lipe koju su donirale Hrvatske šume, a uz zamjenicu župana posadili ravnatelj Šumarske škole, profesorica Milka Konta te učenici 2.a razreda Josip Miletić i Filip Horvat.

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT