Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

 

Poštujući sve mjere i odluke Stožera CZ RH, Karlovačka županija nastavila je s provođenjem online kolegija župana sa jedinicama lokalne samouprave. Danas je održan skype kolegij sa općinom Cetingrad. Zamjenici župana Martina Furdek-Hajdin, Vesna Hajsan-Dolinar i Mirko Martinović predstavili su najznačajnije aktivnosti koje Karlovačka županija provodi u novonastaloj situaciji. Nakon njihova izlaganja, kolegij općine Cetingrad na čelu sa načelnicom Marinom Kalić prezentirao je svoje djelovanje za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom. Unatoč brojnim promjenama koje je ova kriza donijela, oni najznačajniji projekti nisu stali.

Jedan od bitnih projekata za revitalizaciju cjelokupnog cetingradskog područja je obnova i opremanje društvenog doma. Do sada je izrađena projektno tehnička, a 21.veljače 2020.godine je donesena pravomoćna građevinska dozvola za rekonstrukciju i opremanje. Ukupni trošak izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 106.062,50kn, od čega je MRRFEU sufinanciralo 85% što iznosi 90.000,00kn. Važnost projekta ogleda se u činjenici da će se razvojem društveno-socijalne infrastrukture doprinijeti revitalizaciji cjelokupnog stanovništva (nezaposleni, socijalno osjetljive skupine, djeca, mladi, žene i ukupno stanovništvo ovog ruralnog područja). Rezultat projekta se ogleda u obnovljenoj infrastrukturi društvenog doma od 460 m2 koja će omogućiti stanovnicima ovog ruralnog prostora poboljšanje životnih uvjeta, doprinos atraktivnosti općine i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti .

Rekonstrukcija DVD Cetingrad također je jedan od važnijih projekata   za općinu Cetingrad. Projekt je od posebnog značaja za razvoj i unapređenje vatrogastva, povećanje preventivne zaštite od požara i podizanje razine zaštite ljudi, okoliša i imovine na području općine Cetingrad. Također, doprinijet će i unapređenju društvene infrastrukture i sadržaja za podizanje kvalitete života stanovnika. Ukupna vrijednost projekta je 5.600.000,00 kn.  

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, a na područjima jedinica lokalne samouprave gdje nema organiziranog dječjeg vrtića, isti je moguće organizirati u sastavu osnovne/područne škole. Karlovačka županija je na inicijativu zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar još 2019. godine pokrenula postupak osnivanja predškolskog odgojno-obrazovnog programa pri jedinicama LS u kojima isti ne postoji. Županijska skupština je na svojoj sjednici održanoj 20.12.2019. god. donijela Odluke o dopuni djelatnosti osnovnih škola radi obavljanja programa predškolskog odgoja i obrazovanja pri osnovnim/područnim školama: PŠ Tounj, OŠ Plaški, PŠ Saborsko, OŠ A. Klasinc Lasinja, PŠ Novigrad, PŠ Bosiljevo, OŠ Cetingrad i OŠ K. Zrinski Krnjak. Zahvat u OŠ Cetingrad uključuje uređenje prostora od 58 m2 u skladu s pedagoškim standardima, a projektna dokumentacija je naručena. Karlovačka županija ovaj projekt financira sa 400.000,00 kn

Spomenuti su i ostali općinski projekti od izgradnje južnog dijela vodova Cetingrad, poduzetničke zone Batnoge, a konačan zaključak bila je ujedno i nada za nastavkom svih onih aktivnosti koje su na žalost stale zbog epidemije.

cetingrad1

dvd2

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT