Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

U prigodi obilježavanja Europskog tjedna u Karlovačkoj županiji, u utorak, 4. svibnja 2010. godine, Savjet za europske integracije Karlovačke županije održao je u Uredu župana Karlovačke županije svečanu sjednicu. Uz župana Ivana Vučića, županijskog vodstva te članova Savjeta, sjednici su prisustvovali i veleposlanik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj David Blunt, veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Jan Kickert, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj  David Hudson, zamjenik veleposlanika Kraljevine Španjolske Jose Pedro Torrubia te predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, na čelu sa državnim tajnikom Andrejom Plenkovićem.

 Na sjednici je bilo riječi o obvezama koje Republika Hrvatska mora ispuniti za ulazak u Europsku uniju te poslovima koji slijede u ostvarenju tog cilja. Strani veleposlanici su se prisjetili povijesnih datuma i događaja prigodom osnivanja Europske unije i poželjeli da Republika Hrvatska čim prije dostigne taj cilj i postane 28. članica Unije. Gosti su se osvrnuli na potrebu stvaranja realne slike o mnogim pogodnostima ali i obvezama koje donosi članstvo u Uniji, te su tom prilikom zahvalili medijima na podršci i stalnom praćenju ove aktualne teme što je utjecalo i na potporu javnosti za ulazak Hrvatske u EU. Također je bilo riječi o obvezama i poslovima regionalnih i lokalnih vlasti u dostizanju kriterija za odabir projekata koji će biti financirani iz predpristupnih fondova EU. Iskazana je potpora i čestitke Karlovačkoj županiji na svemu do sad učinjenom u tom procesu.  

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT