Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0045 001 copy

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima posjetio je u srijedu, 17. listopada, tvrtku „Almont Gašpić“ u Draganiću, Draganići 24.  Uz vlasnika tvrtke Stjepana Gašpića i njegove suradnike posjetu je nazočio i načelnik Općine Draganić Stjepan Bencetić.
„Almont Gašpić“ posluje od 1989. godine. Posjeduje vlastitu proizvodnju za ALU i PVC stolariju, crnu bravariju, razne metalne konstrukcije i inox galanteriju. Pored toga proizvodnja obuhvaća i liniju za izradu stakla. Tvrtka obavlja radove savijanja lima s hidrauličkom prešom te prešom za savijanje cijevi iz hladnog i HOP profila. Pored same proizvodnje, tvrtka ugrađuje te održava stolariju i metalne konstrukcije. U tvrtki je zaposleno 17 djelatnika, a zanimljivo je da u tvrtki rade gotovo svi članovi obitelji Gašpić. Župan je pohvalio pozitivno poslovanje ove tvrtke koja od osnutka brine o svojim zaposlenicima, redovno isplaćuje plaće, a prisutna je na tržištu Karlovačke županije, zagrebačkom području te priobalju. Tvrtka cijelo vrijeme uredno posluje te nema dugovanja i može poslužiti kao primjer kako iz malog obiteljskog obrta racionalnim poslovanjem može proizaći uspješna tvrtka, koja je aktivno uključena i u rad lokalne zajednice o čemu je posvjedočio i načelnik Stjepan Bencetić.

Nakon posjeta tvrtki Almont Gašpić župan Damir Jelić posjetio je tvrtku SIPA elektronika d.o.o. s kojom je Karlovačka županija potpisala Ugovor o izradi brojača cikloturista. Tvrtka je izradila prototip brojača, koji je predstavljen županu i suradnicima. Karlovačka županija financijski je pomogla ovaj projekt s 84 tisuće kuna i izrađeni brojači će kao produkt vlastite pameti i umijeća mladih inovatora biti postavljani na tri lokacije ulaza u Karlovačku županiju, u općinama Rakovica, Žakanje i Lasinja, a u planu je da se isti proizvod ponudi na tržištu.
Tvrtka SIPA elektornika d.o.o. posluje u prostoru Razvojnog centra Hrvatske gospodarske komore Županijske komore u Karlovcu, a vode je suvlasnici Izidor Lesić i Matija Alanović, studenti FER-a, bavi se proizvodnjom i popravcima elektroničkih uređaja. Karlovačka županija prepoznala je njihov potencijal, a predstavljeni proizvod potvrda je ispravnosti odluke da se za tu svrhu uključi domaća tvrtka i njihove inovacije, što će u konačnici unaprijediti turističke sadržaje Karlovačke županije.

 

dsc 0032 004

U razgovoru s vlasnicima, obitelji Gašpić

dsc 0020 013

Proizvodnja plastične stolarije

dsc 0013 003

Aluminijski profili dio su proizvodnog asortimana tvrtke

dsc 0038 009

Župan Jelić u razgledavanju proizvodnje

dsc 0051 002

Izidor Lesić predstavio je brojač cikloturista županu i predsjedniku HGK županijske komore Karlovac Zlatku Kuzmanu

dsc 0058 006

Na predstavljanju u tvrtki SIPA, predsjednik HGK Zlatko Kuzman, župan Damir Jelić i županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak s Izidorom Lesićem

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT