Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

img b74ff04ce3abf696d9f1052cf7af48e8 v

Kolegij župana održan je u ponedjeljak, 22. listopada, u Općini Saborsko, zajedno s općinskim kolegijem. Kolegij je održan u Vijećnici Općine Saborsko, a razgovaralo se o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Saborskog. Jedna od tema bila je i Slovinjska deklaracija koja obuhvaća i područje Općine Saborsko. Općina svoje razvojne programe bazira na turizmu i poljoprivredi zbog blizine Nacionalnog parka Plitvička jezera, a i zbog činjenice što jedan dio općine i pripada prostoru Nacionalnog parka. Kao preduvjet za takav razvoj imperativno je obnoviti postojeću, a potom i u potpunosti izgraditi novu trasu državne ceste DC 42, na području od Saborskog do Koranskog mosta u općini Rakovica. Nužno je osigurati kvalitetnu vodoopsrbu, što sada u ovom području nije slučaj. Općina u svom planu ima izgradnju Doma kulture koji bi služio i kao vatrogasni dom te Centra za mlade, kao budućeg mjesta okupljanja mladih ovog kraja. 

Županija je ove godine iz svog programa "407 za 047 županiju" riješila dva velika projekta u Saborskom, a to je projekt razminiranja šumskih površina na području Ličke Jasenice vrijedan 1,3 milijuna kuna, od čega su sredstva Županije 350 tisuća kuna, a drugi je projekt deblokade računa Općine Saborsko za koji je Karlovačka županija iz Razvojnog fonda županije uplatila Općini 2 milijuna kuna i tako riješila ogroman problem koji već duže vrijeme blokira rad Općine.

Značajne projekte Općina planira u turizmu, a s privatnim investitorima planira gradnju dva kampa. Jedan od njih danas su nakon održanog kolegija sudionici zajednički posjetili, a to je projekt kampa kojeg gradi obitelj Mataković, u samom središtu mjesta. Ondje će na površini od 3 hektara niknuti kamp s 100 smještajnih jedinica. Župana i suradnike s investicijom je upoznao vlasnik Drago Mataković koji je naveo da će ukupna vrijednost investicije biti oko 20 milijuna kuna. Završeni su radovi na prometnicama i dijelu infrastrukture, a sljedeće godine slijedi nastavak radova i mogući završetak. Po završetku ovog kampa uposlilo bi se između 20 i 30 ljudi iz ovog kraja. 

dsc 0004 006

Prije početka kolegija župan je načelniku Marku Bićaniću uručio donaciju knjiga za općinsku knjižnicu

dsc 0015 016

Župan sa suradnicima na kolegiju

dsc 0016 004

Načelnik Marko Bićanić sa suradnicima

dsc 0041 005

Projekti Općine Saborsko

dsc 0050 003

Prostor budućeg kampa

dsc 0064 001

Drago Mataković investitor u kamp u Saborskom

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT