Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

img 2078 copy

Karlovačka županija ponovno je iskazala brzinu i proaktivnost, ovaj put u izdavanju građevinske dozvole za novo turističko naselje u Selištu Drežničkom (općina Rakovica).  Uskoro ondje započinje gradnja ukupno 18 građevina investitora Ivana Sitara iz Zagreba. Planirani kapacitet je oko sto gostiju. Obzirom da je građevinska dozvola izdana, ovom prilikom investitoru su je uručile zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Karlovačke županije Marina Jarnjević. Izrađivač ovog zahtjevnog projekta je tvrtka Stil Artis d.o.o i projektant Davor Musulin.
Ivan Sitar tijekom predaje građevinske dozvole nije skrivao zadovoljstvo te je izjavio:
"Prepoznavajući prednosti "srca Hrvatske" želio sam u uložiti vlastiti kapital u turizam. Kupnjom zemljišta rodila se ideja o izgradnji turističkog naselja sa smještajnim jedinicama koje imaju poveznicu s prastanovnicima ovog kraja. Zadaća je bila da se gosti zadrže duže od sada uobičajenog. Pristupajući izradi idejnog rješenja, isto je prezentirano u županijskom uredu za graditeljstvo i okoliš. Prepoznavši karakter, sadržaj i značaj projekta, pročelnica Marina Jarnjević je, zajedno sa svojom suradnicom Anitom Malović, pružila  izuzetno profesionalnu i stručnu podršku u svakom segmentu. Naša iskustva ukazuju na to da je ured koji vodi pročelnica Jarnjević uvijek bio na raspolaganju te bio spreman pružiti stručnu pomoć.
Ističem kako je od izrade idejnog rješenja do izdavanja građevinske dozvole prošlo svega 6 mjeseci,. Uistinu nemam riječi kojima bih izrazio zahvalnost Upravnom odjelu i Karlovačkoj županiji te općini Rakovica i njenom načelniku Franju Franjkoviću."
Da je ovo jedan pravi primjer koji bi se podveo pod naziv "servis servisa" kako svakodnevno nastoje raditi u Karlovačkoj županiji, naglasila je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. "Suradnja investitora i predstavnika javne uprave lokalne i regionalne razine postaje kontinuitet. Zanimljivo je da je vremenski ciklus investicije sveden na razinu koja je iznenađujuće brza i za samog investitora. Ovdje je primjetno da suradnja županijskih institucija, Turističke zajednice, Zavoda za prostorno uređenje, koji je izrađivao izmjenu Prostornog plana općine Rakovica u koji je između ostalh bio uključen i investitor te Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, već je sada pokazala odlične rezultate, a puno uspjeha želim i investitoru u realizaciji njegovog projekta."- zaključila je Furdek-Hajdin.

 img 3582

img 3588

Pročelnica Jarnjević uručuje građevinsku dozvolu investitoru

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT