Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava

STUDIJA PROMETNOG  Baner

POSUDIONICA pomagala baner2

dsc 0053 007

Projekt Centra za gospodarenje otpadom Babina gora i izgradnja pripadajuće infrastrukture bila je tema konferencije za medije koja je održana na lokaciji Babine gore (pristupna cesta) u srijedu, 30. listopada.
O temi su govorili župan Karlovačke županije Damir Jelić, pročelnica za  prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca Ana Hranilović Trubić, direktor Vodovod i kanalizacija d.o.o.  Karlovac Nikola Rogoz, direktorica tvrtke KODOS d.o.o. Marija Tufeković, uz nazočne predstavnike izvođača radova, tvrtki Aquaterm, Ceste Karlovac i Niskogradnja. Župan Jelić istaknuo je značaj ovog projekta za Karlovačku županiju i njezine građane te da je projekt Centra za gospodarenje otpadom Babina gora jedan od rijetkih centara u Hrvatskoj koji je zadovoljio sve kriterije za finaciranje iz EU-a te ušao u kategoriju projekata od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku. Cijena projekta je preko 270 milijuna kuna od čega će gotovo 196 milijuna kuna biti bespovratna sredstva iz fondova EU. Ostatak od 10% sufinancirat će suvlasnici KODOS-a, Karlovačka, Ličko-senjska, Sisačko-moslavačka županija te gradovi s područja Karlovačke županije, kao i Fond za zaštitu okoliša iznosom od 48 milijuna kuna. O izgradnji pristupne ceste govorila je gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić koja je istaknula da će cesta biti dužine 1800 metara, širine 6 metara, u cijeloj dužini praćena nogostupom. Investicija je vrijedna preko 8 milijuna kuna. Direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Karlovac Nikola Rogoz osvrnuo se na izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda kojim će se Centar opskrbljivati vodom, ali će se na isti priključiti i deset domaćinstava iz ovog kraja. Vodoopskrbni cjevovod je duljine 1887 m, a ugovorena vrijednost radova je blizu 1,3 milijuna kuna. Posao na njegovoj izgradnji izvodi tvrtka Niskogradnja, dok na izgradnji prometnice rade radnici tvrtki Aquaterm i Ceste Karlovac. Direktorica KODOS-a Marija Tufeković upoznala je nazočne s rokovima i etapama izvođenja radova te planiranim rokom dovršetka Centra. Krajnji rok za završetak ovog velikog projekta je sredina 2023. godine.

dsc 0041 017

Nova pristupna cesta prema CGO Babina gora biti će duga 1800 metara i širine 6 metara

dsc 0032 015

Župan Damir Jelić upozorio je na značaj ovog projekta za Karlovačku županiju