Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

img 511ea502b0c30c4af3e64a0e5d0e4ed1 v copy 

U četvrtak, 31. listopada, je u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa u službenom posjetu boravilo izaslanstvo Specijalne bolnice za Gerijatrijsku i palijativnu medicinu iz Skoplja. U proteklih godinu dana postoji intenzivna komunikacija ovih dviju zdravstvenih ustanova te iskazana želja liječnika iz Sjeverne Makedonije za zajedničkim susretom i razmjenom iskustava. Predstavnike bolnice iz Skoplja, na čelu s ravnateljicom Salijom Ljatif Petrushovski  primili su ravnateljica dugoreške bolnice Višnja Mihalić Mikuljan, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Jadranka Golubić  i voditelj Odjela za palijativno liječenje Josip Kovačić, sa suradnicima.

Osim upoznavanja bolničkih odjela i polikliničkog dijela, razgovaralo se o organizaciji rada, vrsti i opsegu zdravstvene skrbi palijativnih bolesnika, duljini boravka palijativnih bolesnika u bolnici, izvorima financiranja, dokumentaciji, te organizaciji palijativne skrbi na županijskoj razini. U odnosu na uvjete u Skoplju, gdje palijativni bolesnici participiraju sa 250 EUR-a mjesečno za zdravstvenu skrb, kod nas to nije slučaj, jer sve ide na teret HZZO-a. Izaslanstvo iz Skoplja iskazalo je interes za ponovnim susretom tijekom iduće godine, kada je predviđena organizacija stručnog skupa u Skoplju, s ciljem razvoja strategije palijativne skrbi u Sjevernoj Makedoniji. Suradnja ovih zdravstvenih ustanova i vrijedna razmjena iskustava sigurno će se nastaviti. Susretu je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać, koji je pozdravio ovakav vid suradnje.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT