Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0007 copy copy copy copy copy 

Kolegij župana Karlovačke županije održan je u ponedjeljak, 10. veljače, u Lasinji, u prostoru Općine Lasinja. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Lasinja, na čelu s načelnikom Željkom Prigorcem, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Lasinje. Raspravljene su teme kao što je demografija i mjere koje se poduzimaju na prostoru Općine Lasinja, problematika radnih mjesta i zapošljavanja, zbrinjavanja i gospodarenja otpadom, problematika državne imovine na prostoru općine, Regionalnog centra kompetencija, izdavanja akata za gradnju za potrebe investitora na ovom prostoru. Svoj rad predstavili su predstavnici Regionalne razvojne agencije JURRA-e te Županijska uprava za ceste Karlovac, s projektima koji su u posljednje dvije godine završeni na prostoru općine Lasinja.

Načelnik Prigorac upoznao je goste s projektima i planovima Općine Lasinja, gdje je posebno istaknut strateški projekt proširenja škole i dječjeg vrtića, koji bi bio u sastavu zgrade škole. Predstavljeni su projekti komunalne infrastrukture, među kojim se ističe izgradnja rotora na ulazu u Lasinju. Očekuje se da bi rotor trebao biti završen do jeseni ove godine.Važan je projekt i Gospodarske zone u Lasinji, koji bi otvorio nova radna mjesta i zadržao stanovnike na ovom prostoru, a Općina planira realizirati i projekt interpretacijskog centra Lasinjske kulture. Župan je pohvalio rad Općine Lasinja na brojnim projektima što se i vidi po rezultatima i uređenosti mjesta. Uređen je novi sportski centar u središtu mjesta, nogostupi i prometnice, prostor dječjeg vrtića, rekonstrukcija stare zgrade Općine, uveden bežićni internet u središtu Lasinje, a mnogo se učinilo i na prikupljanju i zbrinjavanju otpada. U prilog tome ide i svečanost koja je uslijedila nakon održanog kolegija.

Nakon kolegija, sudionici su se uputili na svečano otvorenje nove zgrade Dječjeg vrtića Bambi u Lasinji, kojeg će pohađati 20 predškolaca, a Karlovačka županija će pokrivati troškove održavanja Vrtića. To je još jedna iznimno važna mjera za komunalni standard stanovništva i demografski oporavak ovog prostora.

dsc 0001 copy copy copy copy copy  

dsc 0010 copy copy copy copy copy copy copy            

 Članovi kolegija na sastanku u Općini Lasinja

 

 dsc 0020 copy copy copy copy

Nakon održanog kolegija o zaključcima su izvjestili župan Damir Jelić i načelnik Željko Prigorac

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT