Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0049 copy copy 

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević posjetile su u četvrtak, 27. veljače, tvrtku Maksim Trade Energija d.o.o. u Žakanju, koja posluje u skolopu Poslovne zona Žakanje.

Tom je prigodom zamjenica župana voditelju proizvodnje Tihomiru Brckanu uručila Uporabnu dozvolu za rad tvrtke, čija je gradnja, uz sestrinsku firmu Bio Peleti Energija, financirana norveškim kapitalom, društva Grean Energy Innovation Alliance AS (GEIA) kojeg čine više od 80 privatnih investitora iz Norveške. Predstavnici tvrtke izrazili su svoje zadovoljstvo i zahvalnost Karlovačkoj županiji koja je od samog početka pratila ovu investiciju, a posebno zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar i županijskom Upravnom odjelu za graditeljstvo i okoliš, koji je u kratkom roku, po zadovoljenju svih zakonskih normi, izdao Uporabnu dozvolu. To je još jedan u nizu dobrih primjera skrbi Karlovačka županije za investitore na našem području i pomoći da u što kraćem vremenu realiziraju svoje investicije. 

Maksim Trade Energija registrirana je kao povlašteni proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora energije (biomase) i kogeneracije, a procesom proizvodnje usko je vezana uz sestrinsku tvrrtku Bio Peleti Energija. Proizvedenu električnu energiju plasirati će u elektrodistribucijski sustav Hrvatske, a toplinsku će energiju koristiti za grijanje prostora obiju tvrtki te sušenje sječke.

Vrijednost investicije je preko 55 milijuna kuna. Ukupno ulaganje norveških investitora u Poslovnoj zoni u Žakanju iznosi blizu 107 milijuna kuna. Kada tvrtke u potpunosti započnu proizvodnju biti će ukupno zaposleno 30 zaposlenika. Prema riječima voditelja proizvodnje Tihomira Brckana zaposlenici su uglavnom s područja općine Žakanje i okolice tako da će i s tog aspekta tvrtka biti na usluzi lokalnoj zajednici.

dsc 0012 copy copy copy copy copy copy 

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar predaje voditelju proizvodnje Tihomiru Brckanu Uporabnu dozvolu za tvrtku

dsc 0020 copy copy copy copy copy copy copy

dsc 0004 copy copy copy copy copy

Poslovodstvo tvrtke upoznalo je gošće s cjelokupnom investicijom i proizvodnim procesima

dsc 0029 copy copy

dsc 0022 copy copy copy

dsc 0050 copy copy

dsc 0058 copy

U obilasku proizvodnih pogona

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT