Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

 

dsc 0008 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Nemamo novozaraženih u Karlovačkoj županiji

Nikola Sumina javnosti ispričao svoju priču, kako je prebolio Covid-19

 

Karlovačka županija nema novozaraženih osoba koronavirusom. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije koju je ispred Stožera Civilne zaštite vodila načelnica Stožera i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeni su testovi kod 46 osoba koji su svi bili negativni. U županiji tako i nadalje ostaje broj oboljelih od 30 (29+1) osoba. U Općoj bolnici Karlovac smješteno je 3 oboljelih, u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu 2 oboljelih, a kod kuće se liječi 14 osoba. Do sada je10 osoba ozdravilo, a jedna (1) je osoba preminula. Trenutno je pod mjerama samoizolacije 313 osoba u Karlovačkoj županiji.

Djelatnici PU karlovačke su jučer tijekom dana obavili provjeru 125 slučajeva samoizolacije. Nije zabilježen nijedan slučaj kršenja samoizolacije, niti kršenja mjere kretanja (propusnice). Ukupno je do sada zabilježeno 80 kršenja mjera samoizolacije i 209 kršenja mjera kretanja.

Poznati karlovački poduzetnik Nikola Sumina danas je kao gost na konferenciji za novinare županijskog Stožera podijelio svoja iskustva u borbi s koronavirusom, budući da je bio jedan od oboljelih, a sada je izliječena osoba. Njegova priča poruka je javnosti:

"Bio sam nažalost u grupi ljudi koja je sudjelovala na humanitarnoj akciji i nakon tri-četiri dana osjetio sam vrućinu i mislio da je gripa. Temperatura je bila 37,5, da bi potom pala. Imao sam suho grlo i osjećao sam se slabije te sam se odlučio testirati. Utvrđeno je da sam pozitivan i da imam upalu pluća. Ne znajući, jedan dio korone sam prebolio. U bolnici sam bio na zaraznom odjelu desetak dana i još 20-ak dana na kućnom liječenju. Taj dolazak u bolnicu i priprema je jedan veliki šok za svakoga tko je u bolnicu dolazio, za obitelji, za okolinu i teško je sve riječima opisati. Ne dao Bog da to itko doživi. U sobi u bolnici nas je bilo po dvoje ili troje", ispričao je Sumina.

" Kako je to bio sam početak koronavirusa pa se i medicinsko osoblje učilo na prvooboljelima. Ne mogu dovoljno zahvaliti medicinskom osoblju na svemu što su činili. Oni su bdjeli nad nama 24 sata. Podsjetilo me to na ratno vrijeme kada sam vodio maturante u Medulin. Šest autobusa je pjevalo, a jedan je bio tih i miran. To su bile medicinske sestre. Ta djeca se nisu mogla opustiti jer su se u bolnici svega nagledali iz ratnih vremena. Sada se ponavlja slična situacija. Njihov humani rad, da služe ljudima je toliko iskazan u ovome trenutku da to ne možete zamisliti. Oni daju sve od sebe i to treba naglasiti".

"Ja sam to prebolio, sada sam negativan i želio bih  da svi oni koji su zaraženi dođu u moj stadij, da što prije ozdrave i krenu s normalnim  životom. Ne dao Bog da vas uhvati korona napast, čuvajte se, ostanite doma. Morate reagirati na vrijeme, što prije, ništa ne puštati slučaju", poručio je Sumina.

dsc 0005 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy 

Zamjenica župana i načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar upoznala je javnost sa današnjim podacima o broju oboljelih

dsc 0011 copy copy copy copy

Hrabro i emotivno svoju je borbu s koronom ispričao Nikola Sumina

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT