Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

1 rck

U četvrtak, 28. svibnja u Uredu župana održan je sastanak na temu pripreme postupaka javne nabave za rekonstrukciju Oružane. Regionalni centar kompetentnosti je mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu se uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavlja i osposobljavanje i usavršavanje i druge djelatnosti koje doprinose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada, cjeloživotnog učenja za potrebe gospodarskih subjekata, nezaposlenih i drugih polaznika, stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta, suradnika u nastavi, stručnog usavršavanja mentora kod poslodavaca i drugih stručnjaka u obrazovanju. Tu će se održavati osim redovnih programa i vannastavne, vanškolske  aktivnosti cijele vertikale obrazovanja od vrtićke dobi do programa Veleučilišta na najmodernijim alatima, uređajima, strojevima, robotima i sl. Prekvalifikacije zanimanja i programi za umirovljenike kao i cjeloživotno obrazovanje sastavni su dio plana i programa rada RCK-a. Centar kompetentnosti smješten je u središtu grada, zvijezde, središtu puteva svih srednjih škola u Karlovcu.

Za Karlovačku županiju osim navedenog regionalni centar kompetentnosti ima višestruki značaj, prije svega obrazovanje mladih sukladno potrebama gospodarstva, a time i ostanak mladih u domovini uz razvijanje gospodarstva i STEM područja. Veliki doprinos dolaska mladih u središte grada doprinijet će oživljavanju „Zvijezde“. Lokacija budućeg RCK-a tj. zgrada Oružane, podignute 1783. godine, smještena je unutar Zvijezde, zaštićene kulturno – povijesne urbanističke cjeline grada Karlovca, registriranog kulturnog dobra na sjeveroistočnoj strani glavnog gradskog Trga bana Josipa Jelačića. 

1 20200528 100603

Sastanku su nazočili zamjenica župana Vesna Hajsan - Dolinar sa suradnicima, zamjenik ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj te ravnatelji Tehničke škole Karlovac i Trgovačko - ugostiteljske škole Karlovac Ivan Janković i Damir Pleša. 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT