Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - Tel. centrala: +385 47 666 111

dsc 0017 020

Na izmještenom kolegiju župana koji je ovaj tjedan održan u Ozlju, izvjestiteljica u projektu zaštite od poplava karlovačkog i ogulinskog područja pročelnica Marina Jarnjević,  podnijela je izvještaj o novostima na ovom projektu.

Tako je uz određene sastanke za koordinaciju aktivnosti na karlovačkom području, pročelnica Jarnjević iznijela i  pomake u rješavanju u tzv. „Ogulinskom modelu“ u proteklih tjedan dana. Sukladno izvješćima pravnih timova koji rade na rješavanju imovinsko pravnih odnosa u projektu zaštite od poplava za područje Ogulina,  iznesen je podatak o provođenju usmenih rasprava u postupcima potpunog izvlaštenja pred Uredom državne uprave Karlovačke županije  za 12  novih katastarskih čestica te je 1 čestica prenesena u potpunosti u vlasništvo Hrvatskkih voda.

Ujedno su u završnim fazama izvlaštenja još dodatnih 15-ak čestica za koje će ubrzo biti izvršen prijenos u vlasništvo Hrvatskih voda.

 

 img 843b44108465eed0f8fa61e6afc62bcb v

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, sastao se u utorak, 15. siječnja, s predstavnicima Hrvatske zajednice županija, Udrugama gradova i Udrugama općina te predsjednicima nadležnih odbora Hrvatskog sabora. Tema sastanka bio je prijedlog nove statističke klasifikacije prostornih jedinica u Hrvatskoj.
Postojeća podjela na dvije regije, kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, datira iz 2012. godine za koju se smatra da nije doprinijela ravnomjernom regionalnom razvoju. U uvodnoj raspravi, premijer Plenković je pojasnio da je Vlada u procesu razmatranja novog prijedloga podjele prostornih jedinica te da je na inicijativu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije angažiran Institut za razvoj i međunarodne odnose kako bi se napravila moguća rješenja. Na temelju stručnih procjena i u raspravi s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave treba donijeti odluku kako će buduće NUTS 2 regije izgledati. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, prezentirala je devet mogućnih varijanti koje su izrađene na temelju ekonomskih i statističkih pokazatelja. Na kraju rasprave, zaključeno je da konačnu odluku treba donijeti između varijante 1. i varijante 6.
Obje varijante podrazumijevaju četiri regije u kojima je i Grad Zagreb kao izdvojena regija, a razlika je u tome što središnja Hrvatska u jednoj udružuje svoje snage sa sjevernom Hrvatskom, a u drugoj se priklanja istočna Hrvatska.
Ciljevi nove podjele na NUTS 2 regije će omogućiti najveći mogući stupanj povoljnosti dodjele regionalnih potpora te formirati što homogenije regije u pogledu razvijenosti. Isto tako, nova će podjela podrazumijevati ostvarivanje što povoljnijih uvjeta nacionalnog sufinanciranja projekata, obzirom na pravila koje donosi prijedlog Uredbe o fondovima 2021. – 2027. Predsjednik Hrvatske zajednice županija, Goran Pauk, izrazio je zadovoljstvo transparentnom raspravom te uključivanjem u proces donošenja odluka. Podsjetio je da će ovakav pristup sigurno doprinijeti povećanju kvalitete života u svim županijama te povećanom povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. U ime Karlovačke županije skupu je nazočio župan Damir Jelić.

dsc 0002 019

Kolegij župana održan je se u utorak, 15. siječnja, u Gradu Ozlju, zajedno s gradskim kolegijem. Na kolegiju se raspravljalo o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Ozlja. Prevladavale su komunalne teme s naglaskom na uređenje prometnica, gdje je gradonačelnica Gordana Lipšinić posebno pohvalila dobru suradnju s ŽUC-om koji je protekle godine na području Ozlja uložio značajna sredstva u obnovu cesta. Od važnijih projekata spomenuti su proširenje Dječjeg vrtića u Ozlju, izgradnja školske športske dvorane, proširenje Gradske knjižnice, te ulaganja u turističku infrastrukturu i sadržaje kao što su Centar za posjetitelje Slava Raškaj, Centar za posjetitelje u Loviću Prekriškom, sanacija i proširenje Etno sela, uređenje gradskog kupališta, izgradnja i uređenje šetnica uz rijeku Kupu prema projektu "Susret s rijekom", izgradnja adrenalinskog parka i drugi turistički sadržaji u koje Grad Ozalj i Županija namjeravaju ulagati. Razgovaralo se i o problematici zbrinjavanja i razvrstavanja komunalnog otpada, o ulaganjima u zdravstvo u koje je protekle godine puno uloženo s županijske i državne razine, a u planu je i proširenje prostora Zavoda za hitnu medicinu. Od važnijih objekata prometne infrastrukture razgovaralo se o projektu gradnje nogostupa uz državnu cestu DC - 228 od mosta u Gornjem Pokupju do kraja Ozlja te i o daljnjim aktivnostima oko izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju. Pohvaljena je međusobna suradnja te posebno suradnja s Razvojnom agencijom Karlovačke županije koja je pripremala projekte zajedno s gradskom upravom.
Nakon održanog kolegija sudionici su obišli Dom zdravlja Ozalj, u kojeg je kroz građevinske radove i opremanje u 2018. godini uloženo 1,5 milijuna kuna, te Osnovnu škole Slava Raškaj. Na kraju programa sudionici su obišli novouređenu cestu LC 31185 u Zorkovcu, gdje je ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković nazočne upoznao s ovom investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna, čime je u potpunosti preuređena dionica ceste ukupne dužine od 1,2 kilometra. Ovaj je projekt također jedan od projekata iz županijskog programa "407 za 047".

dsc 0026 011

U nazočnosti ministra zdravstva, Milana Kujundžića, Opća bolnica Karlovac, obilježila je u ponedjeljak, 14. siječnja, Dan Bolnice, kojom je prigodom svečano otvoren novouređeni prostor za internističku dijagnostiku. Skup je započeo Svečanom sjednicom Stručnog vijeća OB Karlovac, u prostoru stručne knjižnice, kojom se prigodom gostima obratio ravnatelj OB Karlovac prim. dr. Ervin Jančić. U svom obraćanju, Dan OB Karlovac, čestitali su gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, potom župan Damir Jelić te ministar Milan Kujundžić. Nakon sjednice održano je svečano otvorenje novouređenog prostora za internističku dijagnostiku. U novouređeni prostor internističke dijagnostike investirano je 1,3 milijuna kuna, od čega je milijun kuna decentraliziranih sredstava Karlovačke županije namijenjenih zdravstvu utrošeno na građevinske radove, dok je za 300 tisuća kuna nabavljena dijagnostička i druga zdravstvena oprema. U ime Karlovačke županije svečanosti su, uz  župana Damira Jelića, nazočili zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Predrag Korać.

dsc 0045 1 

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, uz potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, a u organizaciji Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar, u utorak, 15. siječnja, u Karlovcu je održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
Svečanost je održana u dvorani Doma Hrvatske vojske Zrinski, u nazočnosti brojnih uzvanika s državne razine, predstavnika braniteljskih udruga, gradova i općina te predstavnika Karlovačke županije i Grada Karlovca predvođenih županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Damirom Mandićem. U ime domaćina gostima se obratila predsjednica Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar iz Karlovca, Višnja Mihalić Mikuljan, a potom su se obratili gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić, i župan Damir Jelić. Na svečanosti su još govorili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Marija Jelkovac te izaslanik Predsjednice Republike, Ferdinand Šikić. Umjetnički dio programa uveličali su Prvi mješoviti pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije "Petar Svačić", glazbeni sastav Fortitudo Dei i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Hrvatske vojske. Ova tradicionalna akademija obilježavanja Dana međunarodnog priznanja RH održava se već petnaestu godinu u nizu u Karlovcu i vrijedno je prisjećanje na veliki dan hrvatske državnosti te osobe iz političkog života i posebno hrvatske branitelje koji su tome doprinijeli.

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT