Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0002 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy 

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, s pročelnicom za školstvo Karlovačke županije Marijom Medić i suradnicima, je u četvrtak, 2. srpnja, obišla zgradu Mještovite industrijsko - obrtničke škole Karlovac na novoj lokaciji, Struga 33. Povod obilasku bio je završetak radova na ovoj zgradi u koji će od jeseni useliti učenici i profesori ove škole. Zgrada MIOŠ-a, na novoj lokaciji, energetski je obnovljena te su uređeni unutarnji prostori, u ukupnom iznosu od 7,3 milijuna kuna. Slijedi konačno preseljenje škole kako bi s početkom nove školske godine učenici krenuli u školu na novoj lokaciji.

Karlovačka županija je u srpnju 2018. godine kupila prostor Struge od tvrtki Boneja i Tiskare Gaza, ukupne vrijednosti 1,1 milijun kuna, u svrhu preseljenja MIOŠ-a iz Domobranske ulice u vlastiti prostor. MIOŠ ima nekoliko strukovnih kabineta u prostoru Prirodoslovne škole Karlovac koji su također novouređeni, u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost radova iznosi 9,9 milijuna kuna. Navedeni radovi omogućuju preseljenje MIOŠ-a te stvaraju uvjete za početak jednosmjenskog rada, kako za MIOŠ, tako i za Osnovnu školu Braće Seljan. Nova zgrada MIOŠ imat će 9 učionica te zadovoljava potrebe za 366 učenika i 62 djelatnika, koliko ih MIOŠ u ovom trenutku ima. Završetku radova nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Matija Furač, predstavnik izvođača radova GIPS MONT Stipo Adžaga, predsjednica gradske četvrti Gaza Sara Požar te djelatnici MIOŠ-a.

dsc 0004 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

U četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u Uredu župana održan je sastanak na temu revitalizacije prekogranične željezničke infrastrukture Ljubljanja – Grosuplje – Trebnje - Novo Mesto - Metlika- Karlovac - Zagreb. U ime Karlovačke županije sudjelovale su zamjenice župana Martina Furdek – Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac Damir Furdek, zamjenik ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj te viša stručna suradnica za komunalne poslove i infrastrukturu Branka Šeketa. Nazočili su i slovenski predstavnici, direktor Razvojnog centra Novo mesto Franci Bratkovič sa suradnicom Tatjanom Malnarič, gradonačelnik grada Grosuplje Peter Verlič i gradonačelnik grada Škofljica Ivan Jordan. U ime HŽ infrastrukture prisustvovali su Janja Groš, zamjenika direktora za EU fondove i Dražen Vinšćak, voditelj projekata.

 

Ovaj projekt od izuzetne je važnosti za unapređenje kvalitete života i gospodarstva na području njegova obuhvata i šire. Unapređenjem usluge željezničkog prometa i mobilnosti stanovništva ujedno će se ostvariti bolja povezanost Republike Slovenije i Republike Hrvatske, a posebice naselja uz željezničku prugu u kojima živi gotovo pola milijuna stanovnika. 

 

Na sastanku se raspravljalo o mogućem organizacijskom modelu buduće suradnje te daljnjim koracima u realizaciji projekta.

 

img 20200701 130211

Zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i v.d. pročelnika Upravnog odjela za financije Davide Dujmić, sudjelovali su, u srijedu 1. srpnja, na panelu Instituta za javne financije, na kojem su predstavljeni rezultati šestog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Istraživanjem je mjerena proračunska transparentnost po broju ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Svake godine, proračunska transparentnost lokalnih jedinica se poboljšava. Sama objava dokumenata, ne znači apsolutnu transparentnost, no smatra se prvim korakom k višim razinama transparentnosti neophodnim za sudjelovanje  građana u proračunskom procesu i kontroli prikupljanja i trošenja javnih sredstava. Prema prosjeku svih lokalnih jedinica, Karlovačka županija nalazi se među najtransparentnijim županijama te je, kao i proteklih godina,  dobila i priznanje za najtransparentniji proračun.

Panel je vodila Katarina Ott, istraživanje je predstavila Mihaela Bronić, a nazočio je i Vjekoslav Bratić, ravnatelj Instituta za javne financije i Jurica Pavičić dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Panelu su nazočili i državni tajnik Ministarstva financija Stipe Župan, državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić i načelnica općine Pušća Anđela Cirkveni.

Istraživanje možete pogledati na sljedećem linku: https://www.ijf.hr/upload/files/file/newsletter/119.pdf

 

1 106624613 676474226269636 2645660044117818765 n

U Ogulinu je u srijedu, 1. srpnja, održana kick off konferencija projekta Wood Key tijekom koje su se predstavile projektne aktivnosti te svečano potpisan ugovor za izvođenje radova na dogradnji zajedničke kotlovnice na biomasu za zagrijavanje OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole. Ugovor je potpisala zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, u ime Karlovačke županije i Tomislav Magić, u ime predstavnika izvoditelja radova MI MARIS d.o.o. Ukupna vrijednost investicije iznosi 2.933.500 kn (s PDV-om) te će se ista sufinancirati s 85% bespovratnih sredstava kroz Interreg IPA CBC HR-BiH-CG program.

Projekt Wood Key ima za cilj doprinijeti povećanju korištenja obnovljivih izvora energije – biomase u Karlovačkoj županiji prvenstveno na način da izgradimo zajedničku kotlovnicu za zagrijavanje dviju škola u Ogulinu – OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole Ogulin. Osim što ćem škole dobiti potpuno novu kotlovnicu snage 500 kW te doprinijeti zaštiti okoliša, budući se uklanja fosilni energent – lož ulja, važno je napomenuti da će škole ostvarivati i značajne financijske uštede u operativnim troškovima radi jeftinijeg energenta, manjeg broja servisa i popravaka koje su imali na starim sustavima grijanja. Procjenjuje se da će uštede na troškovima energenata biti oko 40%.

Također, važno je napomenuti da se ovim projektom potiče i gospodarska djelatnost – toplinarsko poduzetništvo te će ova kotlovnica biti predana na upravljanje specijaliziranoj tvrtci koja će u potpunosti preuzeti brigu o istoj na razdoblje od 2 godine.

Konferenciji su nazočili i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Domagoj Validžić, domaćini - ravnatelj REGEA-e Julije Domac, zamjenik ravnatelja REGEA-e Karlo Rajić sa suradnicima te ravnateljice OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole Anđelka Salopek i Zrinka Ceranić-Jurković.

1 dsc 0072

Početna konferencija projekta uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva RCK - STRuKA održana je u srijedu, 01. srpnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu, neposredno ispred zgrade nekadašnje Oružane u kojoj će se urediti Regionalni centar kompetencija. Vrijednost projekta iznosi 19.151.715,10 kunaProjekt je financirala Europska unija iz Operativnog programa: "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Korisnik ovog projekta je Tehnička škola Karlovac, a partneri su Karlovačka županija, Obrtnička i tehnička škola Ogulin i Srednja škola Slunj. Razdoblje trajanja projekta je od 7. siječnja 2020. do 27. travnja 2023. godine. 

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u prosincu 2019. godine potpisana su dva ugovora u ukupnoj vrijednosti 45 milijuna kuna za Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u podsektorima strojarstvo te elektrotehnika i računalstvo.

O programu su govorili ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković, zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i državna tajnica u MRRFEU Spomenka Đurić. 

Osim toga, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin pobrojala je 13 projekata koji su započeti ili će se uskoro raditi u Karlovačkoj zvijezdi, a koji bi trebali potpuno izmijeniti sadašnji izgled i urbani sadržaj u Karlovačkoj povijesnoj jezgri. 

Potkategorije

 

KLASA: 021-04/18-01/18
URBROJ: 2133/1-01-03/01-18-01
Karlovac, 2. veljače 2018.

 

Na temelju članka 45. stavak 1. Poslovnika Županijske skupštine

s a z i v a m

7. sjednicu Županijske skupštine za srijedu, 28. veljače 2018. godine, s početkom rada u 9.00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, Banjavčićeva ulica broj 9, Karlovac.
    
Predlažem sljedeći
D n e v n i   r e d:

-    Izvješće Mandatnog povjerenstva
-    ProjetiKA – prezentacija: dr. sc. Zlatko Kuzman
-    Informacija o projektima Karlovačke županije „407 za 047 Županiju“
 – prezentacija: župan Damir Jelić, prof.
-    Vijećnička pitanja i prijedlozi

 

1.    Usvajanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice Županijske skupštine
2.    Prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Karlovačke županije  
3.    Prijedlog Odluke o proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Karlovačke županije
4.    Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o županijskim porezima
5.    Donošenje II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
        MATERIJAL SE NALAZI NA www.kazup.hr
6.    Prijedlog Programa praćenja stanja okoliša i način provjere provedbe mjera zaštite okoliša pri provedbi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije
7.    Izvješće o stanju okoliša Karlovačke županije 2013. – 2016. godine
8.    Davanje suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o dopuni Statuta Doma zdravlja Ozalj
9.    Davanje suglasnosti Karlovačke županije na dokumente Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske:
       a) suglasnost na Odluku o promjeni djelatnosti i sklapanju Dodatka II Sporazumu o osnivanju ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
       b) suglasnost na izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu
       c) suglasnost na Program rada za 2018. godinu
       d) suglasnost na Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu
10.    Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o postupku i uvjetima javnog natječaja i kriterijima vrednovanja ponuda za davanje u zakup zajedničkih otvorenih lovišta na području Karlovačke županije
11.    Prijedlog Odluke o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Karlovačke županije
12.    Izvješće o provedenom postupku dodjele stipendija, učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017/2018.
13.     Prijedlog Odluke o dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac
14.    Prijedlog Odluke o promjeni naziva Gimnazije Bernardina Frankopana   
15.    Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti županu za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Plaški  
16.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u osnovnim školama u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
17.    Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
18.    Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
19.    Operativni plan investicijskih ulaganja u osnovne, srednje škole i učeničke domove u 2018. godini kojima je Karlovačka županija osnivač
20.    Donošenje Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja decentraliziranih funkcija u zdravstvu u 2018. godini
21.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Antun“ Karlovac u 2018. godini
22.    Prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja Centara za socijalnu skrb u Karlovačkoj županiji u 2018. godini
23.    Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima te načinu financiranja troškova ogrijeva korisnicima koji se griju na drva u 2018. godini  
24.    Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Karlovačke županije u 2017. godini
25.    Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije u 2017. godini
26.    Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih u 2017. godini
27.    Program za mlade Karlovačke županije 2018. - 2021. godine
28.    a) Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Karlovačke županije
         b) Prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Karlovačke županije
29.    Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju predstavnika Karlovačke županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija
30.    Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o imenovanju Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
31.    Razrješenje i imenovanje članova školskog odbora OŠ Generalski Stol, OŠ „Vladimir Nazor“, Duga Resa, Srednje škole Duga Resa

         - Odgovori na vijećnička pitanja

 

PREDSJEDNIK
ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

 Ivan Vučić, dipl. ing.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT