Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0002 038

Župan Karlovačke županije Damir Jelić obišao je u četvrtak, 10. listopada, radove na sanaciji brane u Dugoj Resi. Radove izvodi tvrtka Energoremont d.d. iz Karlovca, za naručitelja T&H INVEST d.o.o. iz Varaždina.
Radi se o sanaciji i servisu sve četiri zapornice na brani, što je važan segment funkcioniranja sustava obrane od poplave. Kako je rečeno prilikom obilaska ovo je vrijedan projekt koji će regulacijom razine vode moći bolje kontrolirati dotok i otjecanje vode što za vrijeme visokih vodostaja može značajno smanjiti razinu vodenog vala. Projekt je važan i za investitora jer su zbog nefunkcioniranja zapornica nastajali gubici vode koja nije mogla biti usmjerena prema turbinama za proizvodnju struje. Vrijednost radova je blizu 500 tisuća kuna, a posao je dobila domaća tvrtka Energoremont, čiji je direktor Tihomir Vojnović naglasio da će radovi biti završeni prema ugovorenim rokovima. Uz župana Jelića radilište su također obišli i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar, glavni vatrogasni zapovjednik VZ Karlovačke županije Goran Franković, načelnik Stožera Civilne zaštie Karlovačke županije Josip Ribar, Martin Barić iz PU karlovačke, predstavnik HEP-a Milan Sabljak i Zoran Pavlović iz karlovačke ispostave Hrvatskijh voda. Svi su redom iskazali zadovoljstvo što se nakon dugogodišnje zapuštenosti brane konačno krenulo u njenu revitalizaciju, a svakako će se ovi poslovi dobro uklopiti u cjeloviti projekt zaštite od poplava na kojem Karlovačka županija s nadležnim institucijama intenzivno radi.

dsc 0004 026
Na obilasku radova goste je s detaljima upoznao direktor tvrtke izvođača Tihomir Vojnović

dsc 0001 024

Radovi na sanaciji

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT