Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

img f7f32f5528b5b61a119ffedaf93ec3ad v

Karlovačka županija ulaže značajna financijska sredstva u školstvo i obrazovanje djece kroz aktualni projekt "407 za 047 Karlovačke županije". Završeni su projekti velikih energetskih obnova u OŠ V. Nazor Duga Resa, PŠ Belaj pri OŠ Barilović i PŠ Kučinići pri OŠ I.B. Mažuranić Ogulin. Završeno je i veliko ulaganje u unapređenje strukovnog obrazovanja, odnosno uređeni su moderni strukovni kabineti u Prirodoslovnoj školi u Karlovcu. U skladu s daljnjom racionalizacijom troškova za energente završen je i Renew Heat – projekt uređenja moderne kotlovnice pri SŠ Duga Resa, za koji je Županija primila i međunarodno priznanje za uspješnost. U navedene projekte uloženo je oko 12 mil. kn.

Nakon ovih uspješno završenih projekata nastavlja se i dalje s velikim radovima na energetskoj obnovi u OŠ E. Kvaternika Rakovica i OŠ Plaški te u karlovačkim srednjim školama, Prirodoslovnoj i Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi, u kojoj se upravo radi i na unutarnjem uređenju novog prostora na Strugi. Spomenuti radovi svakako će unaprijediti uvjete za obrazovanje mladih te doprinijeti povećanju upisa učenika u deficitarna zanimanja. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 25 mil. kn, a ostvareno je i sufinanciranje iz europskih sredstava kroz natječaje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

Osim kvalitetnih školskih objekata, nužno je unaprijediti standard i za provođenje izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti pa se provode značajni radovi na izgradnji sportskih dvorana. Trenutno je u tijeku izgradnja sportske dvorane u PŠ Kamanje, za koju je Karlovačka županija u proračunu osigurala oko 6 mil.kn te su radovi, nakon rušenja starog derutnog objekta, u punom zamahu.

Također su u tijeku radovi vezani za Nikola Tesla Experience Center - budući centar za promociju Nikole Tesle kao značajnog svjetskog znanstvenika, koji će doprinijeti unapređenju obrazovnog, gospodarskog, kulturnog i turističkog aspekta Karlovačke županije. Ovaj centar svakako će unaprijediti i uvjete obrazovanja za karlovačke gimnazijalce, ali i učenike svih ostalih škola. Spomenuti radovi iznose oko 15 mil. kn te su osigurani u proračunu Karlovačke županije kroz projekte "407 za 047".

Ponosni smo na Tehničku školu Karlovac, koja je jedina od svih škola u Hrvatskoj imenovana Centrom kompetentnosti u dva sektora: strojarstvo te elektrotehnika i računalstvo. U sklopu Centra kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva razvijat će se i naša Trgovačko-ugostiteljska škola kroz partnerstvo s Ugostiteljskom školom Opatija. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora, a time i početak radova na obnovi karlovačke Oružane, u kojoj će djelovati sva tri spomenuta Centra kompetentnosti. Vrijednost ovog projekta procjenjuje se na preko 100 mil kuna, a financirat će se bespovratnim sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva turizma.   

Prihvaćeno je i apliciranje za buduću kotlovnicu pri ogulinskim školama OŠ I.B. Mažuranić te Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, a koje će također biti značajno buduće ulaganje u školstvo ogulinskog područja.   
Spomenuti su samo značajniji i veći projekti, dobar dio njih je u visokoj fazi pripreme za buduće natječaje te zaključno treba naglasiti da su sveukupna kapitalna ulaganja u školstvo u posljednjih nekoliko godina iznosila čak 249,52 mil. kn.

Postoji i čitav niz ostalih ulaganja i aktivnosti u školstvu, koje doprinose kvaliteti obrazovanja u našim školama te brizi za mlade. Svakako treba spomenuti projekt rada s darovitim učenicima Ka Raddar, koji je već nakon godinu dana provedbe dobio EU certifikat European Talent Point. Posebna skrbi vodi se o djeci s posebnim potrebama i djeci u opasnosti od siromaštva kroz projekte Pomoćnici u nastavi, Školska prehrana i Školsko voće. Od ove školske godine dodatno se financijski potiče upis učenika u deficitarna strukovna zaniamanja.

U provedbi svih ovih aktivnosti i projekata Karlovačka županija polazi od činjenice da kvalitetno obrazovanje bitno utječe na život svakog pojedinca, na odnose u društvu i na razvoj gospodarstva. Pružanjem trajne podrške našim školama želimo stvoriti školsko okruženje koje je poticajno za razvoj učenika u skladu s njihovim sposobnostima i sklonostima te koje je uključivo i prilagođeno potrebama svih učenika, uključujući učenike s posebnim potrebama, darovite učenike i učenike u nepovoljnom položaju po bilo kojoj osnovi. Svjesni smo da je osiguravanje uvjeta za kvalitetno školovanje mladih glavni uvjet za njihov ostanak na području naše Županije.

img 49204f20aabc7f8d6295a3e282595b3e v 

img 5ef70dad627628488455690f979ed986 v

Izgradnja školske sportske dvorane u Žakanju jedan je od primjera ulaganja u školstvo Karlovačke županije

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT