Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0001 copy copy 

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je u ponedjeljak, 27. siječnja, u Plaškom, u prostoru OŠ Plaški. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Plaški na čelu s načelnikom Perom Damjanovićem, te zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Plaškog. Razgovaralo se tako o demografiji, radnim mjestima, Intervencijskom planu, državnoj imovini na području Plaškog, Regionalnom centru kompetentnosti, radu i projektima Razvojne agencije JURRA, projektima obnove županijskih cesta na području Plaškog. Spomenuti su i najvažniji projekti Općine Plaški među koje spadaju izgradnja doma DVD-a Plaški, vrijedna 7,3 milijuna kuna, u kojeg bi se preselile i općinske službe, asfaltiranje prometnica, u vrijednosti 3 milijuna kuna, rekonstrukcija vodovodne mređe, također vrijedne 3 milijuna kuna. Pohvaljen je program ZAŽELI kojim je zaposleno 25 žena na poslovima skrbi o starijim i nemoćnim osobama, vrijedan 4,6 milijuna kuna. Općina je izrazila želju i potrebu nabavke komunalnog stroja, nastavka uređenja kina u Domu kulture kao i rješavanje zemljišnih knjiga i problematike državne imovine, gdje se posebno ističu problemi tvornice celuloze, groblja Međeđak, bivše vojarne kao i stambenog zbrinjavanja.

Načelnik i zamjenik načelnika posebno su pohvalili projekte Karlovačke županije u zdravstvu i školstvu, projekt KAŽU zdravlje, kojim je uređena i opremljena ambulanta u Plaškom, te energetska obnova osnovne škole. O energetskoj obnovi škole više je govorio ravnatelj Osnovne škole Plaški Vlatko Kulić, koji je spomenuo da će se ovim projektom, vrijednim 6,3 milijuna kuna, u potpunosti energetski obnoviti školska zgrada. Radovi bi trebala završiti do lipnja ove godine. Najvrednija je to investicija u Plaškom u posljednjim desetljećima.

Nakon održanog kolegija župan i suradnici su posjetili jedanaesteročlanu obitelji Bajt u Plaškom, kojima je župan Damir Jelić uručio paket s osnovnim životnim namirnicama te pelenama za djecu, kao pomoć Karlovačke županije.

Na kraju posjete Plaškom župan je obišao Ateljea Janja Gora gdje je vlasnik Branko Šupica goste upoznao s radom ovog umjetničkog ateljea koji se bavi izradom i predstavljanjem predmeta od keramike te organizacjom međunarodnih radionica keramike.

 

dsc 0011 copy copy 

Župan Damir Jelić na kolegiju u Plaškom

dsc 0004 copy copy copy

Načelnik općine Plaški Pero Damjanović

dsc 0008 copy copy

Zamjenik župana Mirko Martinović predstavio je Intervencijski plan za ovo područje

dsc 0019 copy copy copy copy copy copy

Ravnatelj Osnovne škole Plaški Vlatko Kulić zahvalio je Karlovačkoj županiji na projektu energetske obnove škole

dsc 0021 copy copy copy copy copy

dsc 0023 copy copy copy copy

Posjet i pomoć Karlovačke županije višečlanoj obitelji Bajt u Plaškom

dsc 0051 copy

U Ateljeu Janja Gora

dsc 0039 copy copy copy

Branko Šupica objasnio je rad i aktivnosti Ateljea

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT