Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0010 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Prvi puta na ovakav način, a razlog su mjere zbog ugroze korona virusom, održan je danas kolegij župana i Općine Barilović online, putem Skype-a. Kolegij je otvorio župan Damir Jelić obrazloženjem trenutne situacije u Karlovačkoj županiji vezano uz korona virus. Na kolegiju su razmatrane teme demografije, odnosno mjera koje se provode na razini županije te općine Barilović, kao što je izgradnja dječjeg vrtića. Razmatrane su mjere zaštite gospodarstva u funkciji očuvanja radnih mjesta, uz navođenje mogućnosti mjera koje bi se mogle i trebale primjenjivati s državne razine te razine regionalne i lokalne samouprave, a što je Karlovačka županija već inicirala. Prisutni su informirani i o izdvajanju sredstava Karlovačke županije za potrebe nabavke zaštitne opreme u borbi protiv korona virusa. Razgovaralo se o projektu Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, projektu obrane od poplave s naznakom na zahvate na području općine Barilović. Pobrojani su predmeti iz nadležnosti Ministarstva državne imovine, predstavljen rad na izdavanju akata za gradnju s razine Županije te rad i projekti Regionalne razvojne agencije JURRA, posebno oni koji su vezani za područje Općine Barilović. Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković prikazao je projekte Županijske uprave za ceste Karlovac na području Barilovića te plan radova u 2020. i 2021. godini.

Načelnik Općine Barilović Dražen Peraković predstavio je projekte Općine, a to su izmjene Prostornog plana, završetak izgradnje dječjeg vrtića, koji danas dobiva uporabnui dozvolu, a ozbiljno se razmišlja već i o njegovu proširenju za ukupan kapacitet od 110 djece. Općina radi na projektu izgradnje kulturnog centra, izgradnji kanalizacije te uređenju i izgradnji prometnica na svom podrućju. Trenutno su aktualna i ulaganja u DVD Barilović od preko milijun kuna, ulaganja u OŠ Barilović u visini 2,8 milijuna kuna. Aktualna je i izgradnja pročistača u Donjem Velemeriću za potrebe turističkog centra u vrijednosti od 6 milijuna kuna kao i projekt obrane od poplave u Belajskim Poljicama, na kojem se također radi. Po riječima načelnika Perakovića ukupna su ulaganja po projektima na području općine oko 50 milijuna kuna.

dsc 0013 copy copy copy copy copy 

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin tijekom kolegija

dsc 0015 copy copy copy copy copy copy copy

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar prati kolegij putem Skype-a

dsc 0018 copy copy copy copy

Zamjenik župana Mirko Martinović uz računalo na kolegiju

dsc 0005 copy copy copy copy copy copy

Župan je uvodnom informacijom o stanju s korona virusom otvorio kolegij

dsc 0022 copy copy copy copy copy

Praćenje kolegija online

dsc 0021 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

dsc 0020 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT