Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

87034128 595554021028324 390141046618587136 n copyU srijedu, 19. veljače u Almeria centru u Zagrebu održana je završna konferencija projekta Prilagodba infrastrukture na relaciji Zagreb – Karlovac, na kojoj su prezentirani projektni rezultati studije izvodljivosti. Tom studijom planirana je modernizacija i dogradnja postojeće dionice autoceste A1, na relaciji Zagreb – Karlovac te je cilj projekta poboljšati protočnost prometa i smanjiti uska grla u vršnom periodima te poboljšati funkcionalnost infrastrukture.

Nakon pozdravnog govora pomoćnika ministra prometa, mora i infrastrukure Alena Gospočića, obratio se predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb d.d. Miro Škrgatić iskazavši kako je ovaj projekt važan za sve jedinice lokalne i regionalne samouprave koje se nalaze uz trasu, ali i za sve korisnike autoceste. Potom je voditeljica izrade studije Klara Bačić Čapalija iz Rijekaprojekt d.o.o. prezentirala projektne aktivnosti koje se mogu podijeliti na dvije cjeline. Prva cjelina odnosi se na modernizaciju koja uključuje zaštitu od buke, sustav odvodnje i novu prometnu signalizaciju. Druga cjelina obuhvaća dogradnju u kojoj će se raditi na rekonstrukciji čvora „Jastrebarsko“ i izgradnji novih čvorova Selce (Karlovac) i Stupnik sa spojnim cestama, gradnji sigurnih parkirališta za kamione, obnovi kolničke rekonstrukcije te ugradnji sustava za vaganje teretnih vozila. Nadalje, konzultantica tvrtke Avant prezentirala je sljedeće aktivnosti kojima se nastavlja priprema samog projekta, kako bi u konačnici bio spreman za financiranje iz fondova EU. Prema tehničkim karakteristikama, odabrane varijante su društveno isplative i optimalne te doprinose ostvarenju svih zadanih ciljeva.

U ime Karlovačke županije, konferenciji je prisustvovala zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin.

 

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT