Crni baloni u sjećanje na žene – žrtve femicida

cb zupŽenska grupa Korak organizirala je, u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, javnu akciju na karlovačkom Korzu.

U zrak su, u sjećanje na žene – žrtve femicida, pušteni crni baloni. U ime Karlovačke županije akciji se pridružila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, a u ime grada Karlovca zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

Ove je godine u Hrvatskoj ubijeno 11 žena, a u posljednjih pet godina njih čak 70 izgubile su živote, kao žrtve nasilja u obitelji, upozoravaju u Ženskoj grupi Korak.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar istaknula je kako se snažno zauzima za nultu stopu nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama.

Karlovačka županija sustavno prati rad Ženske grupe Korak, oni imaju našu kontinuiranu podršku, i financijsku i moralnu. Moja poruka svim ženama koje osjećaju da trpe nasilje jest: telefon je otvoren, javite se grupi Korak, tamo ćete dobiti psihološku i pravnu pomoć“, istaknula je Hajsan Dolinar.

Inače, u Hrvatskoj se 22. rujna obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tragičan događaj od 22. rujna 1999. godine, kada su tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom sudu ubijene tri žene.