Javno izlaganje prijedloga Plana upravljanja područjem ekološke mreže Mrežnica - Tounjčica

IMG 20211123 WA0004

JAVNO IZLAGANJE PRIJEDLOGA PLANA UPRAVLJANJA PODRUČJEM EKOLOŠKE MREŽE MREŽNICA – TOUNJČICA (PU 6051)

Javno izlaganje, koje se održava u sklopu Javne rasprave prijedloga Plana upravljanja područjem ekološke mreže Mrežnica - Tounjčica (PU 6051), održano je danas u gradskoj vijećnici Grada Duga Resa.

Javna rasprava je započela 2. studenog i traje do 2. prosinca 2021. godine te Vas sukladno tome pozivamo na dostavu prijedloga dionika u prostoru, vezano na prijedlog Plana.

Navedena aktivnost je dio projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 - Usluga izrade planova upravljanja područjima ekološke mreže Natura 2000 i zaštićenim područjima - Grupa 3“.

Sve prisutne je na ovom Javnom izlaganju  kao domaćin pozdravio gradonačelnik Duga Rese, Tomislav Boljar. Potom su se obratili pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marina Jarnjević, koja je prisutne pozdravila u ime Karlovačke županije, pri čemu je izrekla detalje o samom projektu dok je Mila Preradović pozdravila u ime Uprave za zaštitu prirode, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Nazočnima se obratila i viša stručna suradnica Javne ustanove Natura Viva, Martina Petrak koja je održala prezentaciju.

Osim navedenih, prisutni su bili i predstavnici Zadruge Granulum Salis, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Grada Duga Resa, JU NATURA VIVA  kao i ostali zainteresirani za ovu temu.