Vijesti     -     Kontakti

Kolegij županice u Netretiću: uskoro novi Javni poziv u sklopu Stambenog programa za mlade

Netretic1 2Mladi par Viktor i Antonija odlučili su živjeti na djedovini koja se nalazi na području Općine Netretić. Gdje je nekada bio sjenik – danas je prekrasna prizemnica. Prijavili su se na Javni poziv Karlovačke županije i u sklopu Stambenog programa za mlade bespovratno dobili 6 tisuća eura.

Ta mjera, kao poticaj za mlade obitelji je super. Puno nam je značilo za početak i baš smo zadovoljni“, rekla je Antonija županici Martini Furdek Hajdin koja ih je obišla u sklopu kolegija u Netretiću.

Županica potvrđuje: Stambeni program za mlade jedna je od najboljih demografskih mjera Karlovačke županije, u sklopu koje je u protekle tri godine bespovratna sredstva ostvarilo gotovo 50 obitelji.

Sa Stambenim programom za mlade nastavljamo. Ove godine u proračunu je osigurano 200 tisuća eura i Javni poziv ćemo objaviti uskoro. Nadam se da će mnoge mlade obitelji u tome vidjeti priliku i pomoć za rješavanje svog stambenog pitanja. Sada se za kupnju, rekonstrukciju ili izgradnju obiteljske kuće na ruralnim područjima može dobiti maksimalno 15 tisuća eura, ali razmišljamo da iduće godine taj limit podignemo, kako bi pomoć mladim obiteljima bila još značajnija“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Većini mladih obitelji neophodan je i vrtić, što u Netretiću uskoro više neće biti problem. Županica se uvjerila: vrtić je pod krovom.

Radovi dobro napreduju, ugovoreni rok nam je sredina 12 mjeseca, ali ja sam sigurna da ćemo biti i ranije gotovi. Sada su u tijeku završni radovi u unutrašnjosti“, izvijestila je direktorica tvrtke Kolos koja izvodi radove, Vlatka Lorković Ivšić.

Za izgradnju vrtića Općina Netretić je u sklopu Programa Ruralnog razvoja osigurala milijun eura. Još oko 600 tisuća eura, koliko nedostaje, planira osigurati prijavom na druge javne pozive i vlastitim sredstvima.

„Mi smo jako zadovoljni, do kraja godine završit ćemo građevinski dio i opremanje. Vrtić će sigurno biti pun, raduje me činjenica da će uskoro morati ići i proširenje jer postoji veliki interes trenutno za vrtić“, rekao je načelnik Općine Netretić Marijan Peretić.

A raste i interes privatnih investitora za ulaganje u turizam i turističke kapacitete na području Netretića. Županica je posjetila Marinu Bačić u Novigradu, koja će uskoro nuditi inhalacije i terapije pčelinjim proizvodima, a planira i izgradnju smještajnih kapaciteta.

Sve smo uredili sami, smatram da u apiturizmu imamo budućnost. Meni osobno ove inhalacije pomažu kod migrene i astme, to nije liječenje, ali je pomoć“, rekla je Marina Bačić.

Apiturizam je spoj poljoprivrede s dodanom vrijednošću i turizma, koji ima i elemente zdravstvenog turizma. To je definitivno jedan autentičan turistički sadržaj koji može oplemeniti našu ukupnu turističku ponudu. Mi smo tranzitno područje, a rijeku turista možemo zadržati upravo s ovakvim sadržajima“, istaknuo je direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Turističke brojke u Karlovačkoj županiji i dalje su odlične. U predsezoni ostvareno je deset tisuća noćenja više nego prošle godine u istom razdoblju. Kolegij županice u Općini Netretić zaključen je podatkom kako je u kampovima rekordna popunjenost - do kraja svibnja kampovi su zabilježili čak 22 tisuće noćenja.

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost