Vijesti     -     Kontakti

Ministarstvo dodijelilo 220 tisuća eura za realizaciju projekata u školama

Ugovori mrrfeu erlić 1Karlovačka županija od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobila je 220 tisuća eura za realizaciju tri projekta. Radi se o realizaciji druge faze sanacije elektroinstalacija u dijelu prizemlja OŠ Vojnić, zamjeni vanjske stolarije na PŠ Saborsko te o obnovi školskog igrališta PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac. 

Ministar Šime Erlić: "Kroz naše programe za područje Karlovačke županije imamo 26 projekata ukupne vrijednosti više od 1 milijun eura, a danas smo donijeli ugovore za projekte za koje je županija bila prijavitelj. Mi podupiremo projekte koji su od iznimne vrijednosti za kvalitetu života u ruralnim područjima. Prvi puta do sada, ova Vlada stavila je fokus na područje Karlovačke županije kroz program revitalizacije Karlovačke županije zajedno s dijelom Sisačko - moslavačke županije, koje imaju izazov depriviranosti i demografskih problema. Radi se o posebnom programu koji će biti trajno usmjeren na financiranje višegodišnjih projekata iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo će biti jedna snažna poluga razvoja najmanje razvijenim dijelovima."

Sredstva su dobivena temeljem Programa podrške regionalnom razvoju, Programa podrške brdsko - planinskim područjima te Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Ugovore je preuzela zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar: "Sva tri ugovora vezana su uz sustav odgoja i obrazovanja, a nama je iznimno bitno ulaganje u ruralno područje. Ovi programi su i demografska potpora i omogućuju ostanak našeg stanovništva u ruralnom području. Ostali projekti, koji su u okviru 1.002.000,00 eura, odnose se na projekte revitalizacije infrastrukture te dogradnje i uređenja vrtiće i zato velika hvala ministru Erliću i Ministarstvu što pomažete projekte Karlovačke županije."

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost