Objavljen javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

webinar javni pozivi u kulturi 1Karlovačka županija je u ponedjeljak, 18. listopada organizirala informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Karlovačke županije za 2022. godinu. Javni poziv objavljen 07. listopada i bit će otvoren do 5. studenog 2021. godine. 

Radionica se održala virtualnim putem, a sudjelovalo je oko 40 sudionika. Na radionici su pojašnjeni opći uvjeti Poziva i način korištenje elektroničkog sustava za podnošenje prijava. Na radionici su sudjelovale županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac sa suradnicima. U razdoblju od 2009. do 2021. godine financirano je 934 programa javnih potreba u kulturi u ukupnom iznosu 14 milijuna kuna, od čega se najviše odnosi na programe zaštite i očuvanja kulturnih dobara te porgrame glazbene, plesne, dramske i kazališne umjetnosti. U planu za 2022. planirano je 1.250.000,00 kuna. Financijskim potporama iz proračuna Županije nastoji se dodatno osnažiti nositelje i poduprijeti provedbu programa, projekata i aktivnosti u svim djelatnostima kulture na području što većeg broja jedinica lokalne samouprave Karlovačke županije. Prioritetna područja za financiranje su: programi glazbene, plesne, dramske i kazališne umjetnosti, programi književne, književno-nakladničke i knjižnične djelatnosti, programi likovne umjetnosti i muzejsko-galerijske djelatnosti, programi novih medija, fotografije, filma i kinematografije, programi kulturno-umjetničkog amaterizma i očuvanja zavičajne tradicijske baštine, programi zaštite i očuvanja kulturnih dobara te programi uređenja i opremanja ustanova i udruga kulture. Najmanji iznos koji prijavitelj može ostvariti je tisuću kuna, a najveći iznos je 80 tisuća kuna. 

Ostali detalji javnog poziva dostupni su na našoj web stranici Karlovačke županije na sljedećem linku: https://www.kazup.hr/index.php/uozaskolstvo-javnipozivi.

Također, snimku radionice možete pogledati na youtube kanalu Karlovačke županije.