Održan kolegij župana u Općini Žakanje

DSC 0187

U prostoru DVD-a Jurovo je danas održan kolegij župana s kolegijem Općine Žakanje. Četvrti je to po redu kolegij župana koji je u ovom mandatu županijske vlasti održan u Općini Žakanje, na kojem su sudjelovale zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i zamjenica koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin, županijski pročelnici te direktori tvrtki i ravnatelji županijskih ustanova. Načelniku Općine Danijelu Jurkašu i njegovim suradnicima prezentiran je rad i projekti na kojim se radi u Karlovačkoj županiji. Tako su raspravljene teme demografije, tržišta rada, odnosno radnih mjesta, Centra za gospodarenjem otpadom, problematika državne imovine, izdavanje akata za gradnju, projekti JURRA-e te Županijske uprave za ceste. 

 

Općina Žakanje istaknula je nekoliko značajnih projektata za ovo područje, a to su rekonstrukcija državne ceste DC-6, od Jurovskog Broda do Netretića, uz izgradnju nogostupa kroz Žakanje, uređenje dotrajale zgrade na željezničkoj postaji u Bubnjarcima, izgradnja silosa u poslovnoj zoni u Žakanju, izgradnja nove pristupne prometnice do poslovne zone kao i mogućnost proširenja iste zone. Uz to navedeni su i projekti obnove i izgradnje komunalne infrastrukture, turistički projekti te ulaganja u poljoprivredi za što ovaj kraj ima veliki potencijal.

Utvrđene su zajedničke obveze te potrebne inicijative prema državnim institucijama u realizaciji ovih projekata gdje će Županija, kao i do sada, dati svu moguću potporu.