Održan sastanak s Vladom RH na temu organizacije cijepljenja

Sastanak cijepljenje

Organizacija cijepljenja na prostoru Republike Hrvatske bila je tema današnjeg online sastanka Vlade Republike Hrvatske, na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima Davorinom Božinovićem, Vilijem Berošom, članovima Nacionalnog Sožera CZ, hrvatskim županima te ravnateljima Zavoda za javno zdravstvo i koordinatorima cijepljena u svim županijama. Karlovačku županiju su na ovom sastanku predstavljale županica Martina Furdek Hajdin i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar kao i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić. 

Na sastasnku je komuniciran plan nabavke, dolaska i opskrbe cjepivom.

Razgovaralo se o procesu cijepljenja. Kako je najavljeno, narednih tjedana kontinuirano će dolaziti značajnije veće količine cjepiva te je cilj sastanka bio da svi budu organizirani i spremni na dolazak većih količina cjepiva.

Župani su apelirali za veće procjepljivanje građana, za što je preduvjet i redovita opskrba cjepivom svih županijskih Zavoda za javno zdravstvo.

Županica Martina Furdek Hajdin izvijestila je da se u Karlovačkoj županiji organizira masovno cijepljenje na dvije lokacije, u Karlovcu i Ogulinu, kao i pojedinačno kod liječnika obiteljske medicine. Ovog tjedna, u srijedu i subotu, će u našoj županiji biti organizirano masovno cijepljenje u Školskoj sportskoj dvorani Ekonomske škole. Članovima Vlade prenijela je inicijativu gospodarstvenika s područja Karlovačke županije za organiziranjem cijepljenja po tvrtkama, radi važnosti i stabilnosti gospodarskog sektora kao temelja i sigurnosti razvoja županije.