Ozaljska komunalna tvrtka Azelija eko preuzela novo komunalno vozilo nabavljeno sredstvima EU

Vozilo Ozalj

U nazočnosti zamjenice župana Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar danas je u Ozlju ozaljskoj komunalnoj tvrtki Azelija eko d.o.o. predano na korištenje novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Vrijednost vozila je 603.510,00 kuna, a nabavka je sufinancirana sredstvima Europske unije, iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, u iznosu od 512.983,00 kuna.

Tvrtka će vozilo koristiti za prikupljanje i odvoz otpada na području grada Ozlja te tri susjedne općine: Žakanje, Kamanje i Ribnik.

Prema riječima Miroslava Cigića, direktora tvrtke Azelija eko vozilo je nabavljeno u cilju učinkovitijeg prikupljanja i odvoza otpada te ukupnog smanjenja količina miješanog komunalnog otpada. Pokazatelji poslovanja tvrtke u smislu količine i vrste prikupljenog otpada nedvojbeno govore o povećanju ekološke svijesti građana ovog dijela županije, a novim tehničkim mogućnostima ovi će se rezultati sigurno još poboljšati. Krajnji je cilj "zelena Europa" što je i glavni moto ovog EU programa.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar čestitala je i pohvalila napore tvrtke, a posebno svijest građana oko odvajanja otpada te je poručila da je ekološko gospodarstvo ujedno i održivo gospodarstvo. Tom je prigodom zahvalila Javnoj ustanovi Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije JURRA na partnerstvu i potpori u ovom projektu, što je još jedan u nizu projekata koje je JURRA uspješno pripremila i provodila za ovo područje.

Novo je vozilo nabavljeno u tvrtki Tehnix, čiji je predstavnik Željko Horvat uručio i ključeve kamiona direktoru Azelije eko Miroslavu Cigiću.