Ozaljski vatrogasci proslavili 90.-ti rođendan

dvd ozaljZamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i pročelnik Ureda županice Branko Zoretić prisustvovali su obilježavanju 90.-te obljetnice DVD-a Ozalj, jedne od najdugovječnijih institucija na ovome području.

O povijesti ovog društva, nastalog spajanjem DVD-a Ozalj i DVD-a Zajačko Selo i Sopot, govori izložba otvorena u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja, koja je nastala u suradnji s Muzejom vatrogastva grada Karlovca. Izložba kroz arhivske dokumente kronološki prikazuje ne samo o povijesti vatrogastva na ozaljskom području, nego i o cijelu lokalnu povijesti. Na otvorenju izložbe nastupili su učenici Glazbene škole Karlovac Područni odjel Ozalj.

U povodu 90.-tog rođendana DVD-a Ozalj, održana je i svečana sjednica, te postrojavanje vatrogasaca u dvorištu Starog grada Ozlja. 

"Današnje Dobrovoljno vatrogasno društvo Ozalj nastalo ujedinjenjem istoimenog društva s DVD Zajačko Selo i Sopot. To se dogodilo u vrijeme kada su se oba društva našla u slijepoj ulici, jedno zbog nedostatka prostora, drugo zbog neaktivnosti članstva. No upravo je to spajanje dalo Društvu novu snagu i poticaj za uspješan rad do današnjih dana. Bitno je naglasiti i temeljnu zadaću vatrogastva, a to je borba protiv požara i elementarnih nepogoda te preventivno djelovanje. Pri tome ne smijemo zaboraviti ulogu samih dobrovoljnih vatrogasaca kao pojedinaca, koji nesebično i altruistički riskiraju svoje zdravlje, a često i život radi opće dobrobiti." - istaknuli su organizatori .

Uz predstavnike Karlovačke županije, svečanosti obilježavanja 90.obljetnice prisustvovala je i ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak i predsjednik GV grada Ozlja Stjepan Basar.