Pismo županice povodom početka nove školske godine

Pismo povodom početka nove školske godineŽupanica Martina Furdek Hajdin poslala je pismo učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije povodom početka nove školske godine. 

Drage učenice i učenici, cijenjeni pedagoški djelatnici, roditelji i svi zaposleni u odgojno-obrazovnom sustavu na području Karlovačke županije!
Danas počinje nova školska godina, želimo vam od srca sretan početak i mnogo uspjeha, novih znanja, vještina i iskustava, ali i mnogo smijeha i zabave tijekom cijele školske godine. I zagrljaja će biti, nadamo se …
Nekoliko prethodnih školskih godina bile su pune izazova i opterećene epidemijom koronavirusa, ali zahvaljujući zajedničkom trudu i odgovornosti, uspješno su završene. Hvala vam što ste poštivali mjere i izdržali sve izazove, molimo vas budite i dalje odgovorni i čuvajte svoje zdravlje i zdravlje drugih.
Dragi učitelji i profesori, vi ste ti koji djeci i mladima otvarate životne vidike, učite ih novim znanjima i odgajate ih da postanu cjelovite osobe. Pružajte im i dalje potporu u ovim izazovnim vremenima, nudite im rješenja i imajte razumijevanja za probleme s kojima se učenici susreću.
Dragi učenici, budite znatiželjni, mudri i pametno iskoristite vrijeme školovanja na najbolji mogući način. Slušajte svoje učitelje i profesore, propitkujte ih, tražite zajedno rješenja. I čitajte! Danas je tehnologija toliko napredovala, ali sam miris knjige i ispisani redovi ne mogu zamijeniti nijedan pametan telefon ili laptop.
Dragi roditelji, pratite rad i učenje svoje djece, surađujte s njihovim učiteljima i profesorima. Zadaća odraslih je uložiti što više u obrazovanje naše djece, jer to je ulog za budućnost.
Također, duboko vjerujemo u organizacijske sposobnosti naših dragih ravnatelja. Oni su ti koji zajedno sa svojim najbližim suradnicima stvaraju uvjete za kvalitetan odgojno-obrazovni rad u školama.
Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujemo svim prvašićima koji započinju novi dio svog djetinjstva i kojima upravo počinje njihovo najljepše i najuzbudljivije razdoblje u životu – školsko doba.
Karlovačka županija će i dalje nastaviti stvarati poticajno radno okruženje ulaganjem u školstvo kako bi se svim sadašnjim i budućim generacijama omogućilo kvalitetno školovanje. Želimo da svako dijete u Karlovačkoj županiji ima mogućnost upisa u vrtić, ali i mogućnost pohađanja škole u jednoj smjeni s produženim boravkom. Želimo da svaka škola ima kvalitetnu sportsku dvoranu. Nastavljamo sa stipendiranjem učenika i studenata, nagrađivanjem državnih prvaka, usmjeravanjem učenika prema deficitarnim zanimanjima i tržištu rada, a osobit značaj dajemo poveznici obrazovnog i gospodarskog sustava, uz nastavak projekata Regionalnih centara kompetentnosti.
Svima sudionicima odgojno-obrazovnog procesa želimo uspješnu školsku godinu 2022./2023.! Sretno!