Sjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Karlovačke županije

DSC 0005

Županijsko Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima održalo je danas u Uredu župana svoju 18. sjednicu. Pod predsjedanjem predsjednice Povjerenstva, zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, koja je predsjedala putem video-veze, Povjerenstvo je donijelo Prijedlog liste prioriteta za dodjelu stipendija učenicima, koji su temeljem utvrđenih kriterija bodovani i tako uvršteni na listu za dobivanje učeničkih stipendija Karlovačke županije u školskoj godini 2020./2021.. Stipendije učenicima dijelit će se prema tri kategorije, za darovite učenike (10 stipendija), za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja (20 stipendija) te za učenike slabijeg imovnog stanja (10 stipendija).

Na Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima na području Karlovačke županije pristiglo je ukupno 207 zahtjeva u 3 kategorije. Za darovite učenike 60 zahtjeva, za deficitarna zanimanja 91 zahtjev te za kategoriju socijalnog statusa 56 zahtjeva. Formalnu proceduru prošao je 161 zahtjev dok njih 46 nije zadovoljilo uvjete natječaja.

Iznos učeničke stipendije je 400 kuna mjesečno, kroz 10 mjeseci. Prijedlog liste prioriteta objavljen je i dostupan na mrežnim stranicama Karlovačke županije i oglasnoj ploči (ul. Ambroza Vraniczaniya 4, Karlovac). 

Još se danas zaprimaju zahtjevi po Javnom natječaju za dodjelu studentskih stipendija Karlovačke županije za tekuću akademsku godinu.