Škola u Krnjaku dobila najmoderniju školsku kuhinju

kuhinja Krnjak

Zahvaljujući Karlovačkoj županiji, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Općini Krnjak, Osnovna škola Katarina Zrniski Krnjak dobila je suvremeno opremljenu i novouređenu školsku kuhinju. Tim povodom, danas su u obilasku nove školske kuhinje bili zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, zamjenik županice Dejan Mihajlović te načelnik Općine Krnjak Perica Matijević i njegov zamjenik Josip Ljevar. Ravnateljica škole Željka Stojković upoznala je goste s ovom investicijom i mogućnostima nove kuhinje, koja će uvelike poboljšati standard prehrane njezinih korisnika. 

Kako je rečeno, kuhinja će dnevno spravljati obroke za svih 80 učenika šklole te 24 polaznika predškolskog odgoja, a pripremat će i obroke za 16 polaznika produžene nastave.  Najsuvremeniji uređaji i oprema koje je sada dobila škola imaju i veće kapacitete pripreme hrane, ali je problem nedostatak kadra, obzirom da sav posao obavlja jedna školska kuharica. Rekonstrukciju i proširenja školske kuhinje radi usklađenja po HACCP standardima inicirala je Karlovačka županija i ovo je odličan primjer sinergijske suradnje državne vlasti, Županije i lokalne uprave, u realizaciji i zajedničkom financiranju projekta. 

Škola u Krnjaku sada ima najmoderniju školsku kuhinju od svih škola kojim je Karlovačka županija osnivač, a kako je najavila zamjenica županice Hajsan Dolinar, slični se projekti uskoro planiraju realizirati pri OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi te OŠ Generalski Stol, jedine dvije škole koje još nemaju uređene školske kuhinje.

Investicija je ukupno vrijedna 900 tisuća kuna od čega su 700 tisuća kuna sredstva Karlovačke županije, dok su po 100 tisuća izdvojili Ministarstvo i Općina Krnjak.  Radove na uređenju izvela je tvrtka GIPS-MONT.