Vijesti     -     Kontakti

U Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac održana učenička deliberacija- sudjelovala i županica

debataekonom13Tridesetak učenika Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu te učenici Osnovne škole Dragojle Jarnević sudjelovali su na drugoj učeničkoj deliberaciji koja se održala u Ekonomsko- turističkoj školi, a organiziralo ju je Hrvatsko debatno društvo.

Učeničkoj debati se pridružila i županica Martina Furdek-Hajdin te ravnateljica škole Lidija Mikšić sa profesorima.

Tijekom deliberacije učenici su predstavili problem koji su prepoznali u zajednici, ali isto tako ponudli su i zajedničko rješenje.  Učenici su istaknuli kako im nedostaje prostor u kojemu bi mogli boraviti pod odmorom, kada imaju slobodan sat ili nakon nastave dok čekaju prijevoz kući te im nedostaje kutak za informiranje o aktualnostima.

Kao rješenje su predložili prenamjenu prostora hodnika u prostor za učenike namijenjen druženju, aktivnostima, međusobnoj interakciji i sl. koji bi bio napravljen po mjeri učenika i služio kao prostor u kojemu učenici mogu provoditi vrijeme ili dolaziti zajednički raditi.

Ozbiljnost pristupa projektu mladih naglasila je i županica  Martina Furdek-Hajdin :“ Način na koji ste vi pristupili vašoj ideji  pokazuje da ste odgovorni i organizirani. Detektirali ste problem, ali i ponudili ste rješenje, što je u današnjem društvu rijetkost. Odlična vam je ideja za prostor i Karlovačka županija će vam u tome pomoći već u sljedećoj nastavnoj godini. Predlažem da se povežete i sa drugim strukovnim školama koje vam mogu pomoći urediti prostor, a istovremeno ćete moći sklopiti i nova prijateljstva. „

U ovaj projekt deliberacije su od rujna 2021. uz Ekonomsko turističku školu uključene i Gimnazija Karlovac i Tehnička škola.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost