U Jaškovu održana završna konferencija na projektu "Mreža podrške za neovisnost"

20201001 131044

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj je danas u Jaškovu održao završnu konferenciju na projektu "Mreža podrške za neovisnost" kojeg je Centar provodio u vremenu od 5. listopada 2017. sa završetkom 4. listopada 2020. Ovim se projektom vrijednim preko 10,6 milijuna kuna osiguralo organizirano stanovanje za 37 osoba s intelektualnim teškoćama, korisnika Centra, a putem kojeg je educirano i zaposleno njihovih 29 asistenata. Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

 

Cilj projekta bio je olakšati pristup životu u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju u Karlovačkoj županiji i tako doprinijeti povećanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

O provedbi projekta govorila je ravnateljica Centra Ozalj iz Jaškova Dijana Galović, a uz riječi pohvale za provedeni projekt skup je u ime Karlovačke županije pozdravila pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević.