WRC Croatia Rally vozit će se i na području Karlovačke županije

Rally

Prestižno svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally svoje će etape voziti i na području Karlovačke županije. Ovo će se natjecanje po prvi puta održati u Republici Hrvatskoj i to u trajanju od četiri dana. U dva dana programa biti će uključeno i područje naše županije. Tako će se u petak, 23. travnja, voziti etape Jaškovo - Mali Modruš Potok te Pećurkovo Brdo - Mrežnički Novaki. Drugog dana, u subotu, 24. travnja, na rasporedu su etape Krašić - Vrškovac kod Ozlja te Vinski Vrh - Duga Resa. O tome su na današnjem pripremnom sastanku županicu Martinu Furdek Hajdin i suradnike izvjestili predstavnici organizatora ovog natjecanja u Hrvatskoj, direktor natjecanja Željko Štefanić i tajnik natjecanja Dino Deljkić. 

Na sastanku, u Uredu župana, prezentirano je ovo natjecanje, raspored etapa te zatražena logistička potpora od strane Karlovačke županije. Sastanku su još nazočili i vatrogasni zapovjednik VZKŽ Goran Franković, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić, ravnatelj ŽUC-a Karlovac Stjepan Turković i direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, čije će službe davati potporu u organizaciji i sprovođenju natjecanja na terenu.

Svjetsko rally prvenstvo je planetarno popularan sportski događaj kojeg uživo te putem televizijskih prijenosa, reportaža i ostalih medijskih sadržaja prate milijuni gledatelja širom svijeta i odlična su prilika za promociju Karlovačke županije i Republike Hrvatske.