Županica i zamjenica županice uputile pismo školama u prigodi početka nove školske godine

cartoon 2898150 960 720 Povodom početka nove školske godine županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i njena zamjenica Vesna Hajsan Dolinar uputile su pismo školama i svim sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu uz želju za uspješnim početkom i radom u školskoj godini 2021./2022. Pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi učenici, cijenjeni pedagoški djelatnici, roditelji i svi zaposleni u odgojno-obrazovnom sustavu Karlovačke županije, od srca Vam želimo uspješan početak školske godine 2021./2022. u ovom zahtjevnom razdoblju, prepunom izazova. Prethodne dvije školske godine bile su pune neizvjesnosti i održane su u posebnim okolnostima, te su bile veliki izazov s obzirom da je bio potpuno drugačiji način rada i stjecanja znanja, ali su uspješno privedene kraju na zadovoljstvo svih, a zahvaljujući svima Vama.

Danas počinje nova školska godina i ovom prigodom svima želim puno uspjeha u radu, u ostvarivanju svih Vaših ideja, projekata, kao i intelektualni, emocionalni i duhovni napredak kako bi naši učenici jednog dana postali odgovorni nositelji našeg društva, a time i razvoja cijele naše zajednice. Dragi učitelji, Vi sve svoje stečeno znanje obrazovanjem i radom, iskustvom, ljubavlju i posebnim umijećem ulažete u budućnost naše djece. Stoga Vam želim puno kreativnosti, volje i motivacije u daljnjem radu.

Dragi učenici, a osobito prvašići, želim Vam iskrenu dobrodošlicu u školske klupe i uspješno školovanje! Uživajte u svakom školskom satu, svakoj lekciji, druženju i stjecanju novih prijateljstava.

U nadolazećoj školskoj godini predstoje nam novi izazovi, a doprinos napretku odgojno-obrazovnog sustava trajna je i zajednička obveza svih nas, a Karlovačka županija će i dalje nastaviti stvarati poticajno radno okruženje ulaganjem u školstvo kako bi se svim sadašnjim i budućim generacijama omogućilo kvalitetno školovanje, a sve u cilju podizanja kvalitete obrazovanja. Naši prioriteti u sljedećem razdoblju su: da svako dijete u Karlovačkoj županiji ima mogućnost upisa u dječji vrtić u svojoj zajednici te pohađanje škole u jednoj smjeni s produženim boravkom. Ustrojavanje jedinica predškolskog odgoja (dječjih vrtića) pri osnovnim/područnim školama jedna je od temeljnih demografskih mjera Karlovačke županije. Nastavljamo s unapređenjem standarda u vašim školama kroz ulaganja u energetske obnove, izgradnju sportskih dvorana, stipendiranjem učenika i studenata, radom s darovitim učenicima te usmjeravanjem učenika prema deficitarnim zanimanjima, a osobit značaj će se i dalje davati poveznici obrazovnog i gospodarskog sustava, uz nastavak projekata Regionalnih centara kompetentnosti.

Svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa želim uspješnu školsku godinu 2021./2022.

S osobitim poštovanjem,

                                                                         ŽUPANICA

                                                                                                       Martina Furdek-Hajdin, dipl.ing.arh.

                                                                                                                

                                     ZAMJENICA ŽUPANICE
 dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar