Vijesti     -     Kontakti

Županica na otvorenju SUVAG-a: "Hvala na svemu što radite!"

suvag14Karlovac je, uz Zagreb i Osijek, jedan od tri grada u Hrvatskoj koji imaju Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Od danas, Poliklinika ima 260 četvornih metara više, jer je preuređen i suvremeno opremljen tavanski prostor, u kojemu će biti senzorna dvorana, logopedska ordinacija i ordinacija za neurofeedback.

Sve to potrebno je sve većem broju djece s poteškoćama u govoru. A da ih u SUVAG-u uspješno otklanjaju, pokazali su na otvorenju mali korisnici koji su izveli niz recitacija i pjesmica.

Županica Martina Furdek Hajdin podsjetila je da karlovački SUVAG od 2020. godine ima i svoju podružnicu u Slunju, u okviru Doma zdravlja Slunj.

 

Kada govorimo o SUVAG-u, u fokusu su uvijek djeca, no treba reći da stručnjaci iz SUVAG-a pomažu i odraslima, onima koji imaju poteškoće s govorom uslijed moždanog udara ili karcinoma. Ali i na tisuće djece zahvaljujući ovoj ustanovi dobilo je novu priliku za uspjeh, jer zbog ranog otkrivanja i otklanjanja jezičnih teškoća, ta su djeca mogla svladati i čitanje i pisanje i ostvariti bolji uspjeh u školi. To im omogućuje da pod jednakim uvjetima krenu i u školovanje i odrastanje i svijet odraslih“, naglasila je županica Martina Furdek Hajdin.

Vrijednost projekta proširenja Poliklinike SUVAG je oko 625 tisuća eura, što je osigurano iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva, sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sredstvima Karlovačke županije, Grada Karlovca i vlastitim sredstvima Poliklinike SUVAG.

Ova nadogradnja je nama djelatnicima SUVAG-a, a osobito našim korisnicima od neizmjerne važnosti. Proširili smo se na postojeći tavanski prostor gdje smo dobili senzornu dvoranu, prostor za upravu ustanove, logopedsku ordinaciju i ordinaciju za neurofeedback. A dolje u prostorima gdje je bila dosadašnja uprava moći ćemo imati još jedan logopedski kabinet i kabinu za audiometriju, što nam je vrlo važno s obzirom da smo do sada za tu uslugu korisnike slali u zagrebački SUVAG“, rekla je ravnateljica SUVAG-a, Vesna Pavlačić.

SUVAG će tako sada znatno podići standard svojih usluga za sve veći broj pacijenata kojima su one potrebne, a na dan u SUVAG ih na terapije dolazi oko 130.

Svečanosti otvorenja, uz županicu, prisustvovala je i njezina zamjenica Vesna Hajsan Dolinar te gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, a novi nadograđeni prostor blagoslovio je mons. Antun Sente.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost