Županica posjetila pogone za proizvodnju paragliding opreme

IMG 20210914 090647Županica Martina Furdek Hajdin posjetila je u utorak, 14. rujna tvrtku Krilo d.o.o. koja se bavi proizvodnjom paraglidinga i opreme za paragliding. S radom tvrtke upoznao ju je direktor Okan Tezcan, koji je naglasio kako tvrtka zapošljava trenutno 52 stalna radnika te se u naredno vrijeme planira proširenje poslovanja i zapošljavanje oko 15 novih radnika. 

Krilo d.o.o. je uspješna tekstilna tvrtka koja proizvodi precizne proizvode koji su vrlo složeni, poput paraglajdera, jedra i padobrana. Čak 99% proizvode za izvoz i strano tržište. Osim proizvodnje paragliding opreme i krila, tvrtka Krilo d.o.o. pruža profesionalni servis i održavanje opreme pomoću uređaja za mjerenje paranja tkanine. Na taj način se provjerava otpornost tkanine na paranje, provjeravaju se konopci kako ne bi imali oštećenja te se mjeri točnost duljina svih konopaca. 

Tvrtka proizvodi 40 različitih proizvoda, a u proizvodnji prednjači proizvodnja jedara za jedrilice. 

Uz županicu, obilasku je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Valić te zamjenik ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj.