Vijesti     -     Kontakti

Obavijesti

 

Infodan HBOR-a – pojedinačni razgovori s poduzetnicima

Pozivamo vas na Infodan Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), u četvrtak, 21. listopada, od 10 do 15 sati, u Županijsku komoru Karlovac, na adresi Kralja Tomislava 19b.
S poduzetnicima će razgovarati Draženka Draženović Kostelac, voditeljica HBOR-ova Područnog ureda za Liku.
Predviđeno trajanje razgovora s pojedinim poduzetnikom je 30 minuta.
Ukoliko ste zainteresirani za savjetovanje o mogućnosti kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugim aktivnostima putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak, prijavite se putem online prijavnice na sljedećoj poveznici https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-karlovac/poziv-na-hbor-ov-infodan-najava-2, najkasnije do srijede, 20. listopada.
Nakon prijave dobit ćete obavijest o terminu pojedinačnog razgovora na prijavljenu adresu elektroničke pošte.
Za dodatne informacije slobodno se obratite na telefon 047 640 078 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja pripreme zalihe infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini

Otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=16483

U današnjim tržišnim uvjetima kao osnovni preduvjet konkurentne poljoprivredne proizvodnje nameće se potreba za udruživanjem, posebice kada su u pitanju najranjiviji i najbrojniji mali primarni poljoprivredni proizvođači. Udruživanjem primarnih poljoprivrednih proizvođača, bilo da je riječ o biljnoj proizvodnji ili stočarstvu, moguće im je zajedničko zastupanje interesa i zajedničko nastupanje na tržištu, a sve u cilju ostvarivanja bolje pozicije na tržištu i očuvanju poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj. Za ostvarivanje navedenih ciljeva potrebna im je stručna i logistička/infrastrukturna podrška kako bi iskoristili sve potencijale svoje proizvodnje. U svrhu osiguranja potrebne infrastrukture koju će koristiti udruženi poljoprivredni proizvođači te bolje apsorpcije sredstava EU namijenjenih razvoju poljoprivrede, pokreće se Program sufinanciranja pripreme zalihe infrastrukturnih projekta kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini. Program je u skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske 2020. – 2024., ključnim prioritetom i ciljem 3.1. Samodostatnost u hrani i niskougljična energetska tranzicija – Jačanje hrvatskog sela i poljoprivrede, kao i s ključnim potrebama navedenim u strateškom cilju II. Jačanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u Prijedlogu strategije poljoprivrede do 2030. godine. Cilj Programa je osigurati zalihu infrastrukturnih projekata u poljoprivredi kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini te ojačati kapacitete regionalne razine za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje fondova EU za navedene namjene. Program je koncipiran kao pomoć jedinicama područne (regionalne) samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području sufinanciranjem izrade projektno tehničke dokumentacije za izgradnju i opremanje infrastrukturnih projekata kojima se potiče i promiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača.

Savjetovanje je otvoreno do: 17.5.2021.

Obavijest poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 20 milijuna kuna. Prijave se podnose od 3.5.2021. godine, a krajnji rok za prijavu na Natječaj je 3.6.2021. godine.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, pri čemu će najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku biti 60.000,00 kn.

Ovim Programom koji se provodi četvrtu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području. Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze se na poveznici.

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost