Vijeće učenika Karlovačke županije

U skladu s epidemiološkom situacijom, proveden je postupak izbora predsjednika Vijeća učenika Karlovačke županije koji će ispred Vijeća predstavljati Karlovačku županiju na nacionalnoj razini.

S obzirom da je nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo preporuku da se izbor učenika za novo Vijeće izvrši virtualnim putem, nakon prikupljenih podataka o predstavnicima Vijeća učenika svake školske ustanove na području Karlovačke županije, sastavljen je glasački listić u online formatu i putem njega izvršen odabir kandidata te su dobiveni rezultati glasovanja za izbor predsjednika Vijeća učenika Karlovačke županije.

Tako je za predsjednicu Vijeća učenika Karlovačke županije izabrana učenica Ana Miljavac. Ona je učenica četvrtog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, a uz to što je učenica Gimnazije Karlovac, pohađa i završni razred srednje Glazbene škole u Karlovcu gdje svira klavir. Već godinama aktivno sudjeluje u organizaciji događanja u školi. Odgovorna je i motivirana za rad. Ana je inicijativna osoba s dobrim idejama te samostalno i uspješno vodi gimnazijsko Vijeće učenika. Ana Miljavac će predstavljati Karlovačku županiju, odnosno sve učenike osnovnih i srednjih škola iz naše županije.