Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

10 godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Karlovac

10ohbp20Oko 320 tisuća pacijenata prošlo je kroz Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Karlovac u deset godina od osnutka odjela. Upravo je na današnji dan, prije točno deset godina svečano otvoren OHBP Opće bolnice Karlovac. Izgrađen je u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu koji je, uz pomoć zajma Svjetske banke, provelo Ministarstvo zdravstva. 
Odjel predstavlja jedinstveno ulazno mjesto u bolnici za prijem, obradu i zbrinjavanje pacijenata s hitnim stanjima 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Sastoji se od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Opremljen je najmodernijom opremom, poput anestezioloških aparata, rendgena s mobilnim dijelom, monitora za praćenje životnih funkcija, EKG aparata i mobilnih ultrazvučnih uređaja, čija je nabavka zajedno s uređenjem prostora stajala 4,3 milijuna kuna.
Danas na Odjelu rade 4 liječnika, 35 medicinskih sestara i tehničara, 31 trijažer, 2 nacionalna instruktora za IHMS, 1 instruktor EPLS-a, 1 instruktor ALS-a, 2 instruktorska potencijala ETC-a te 1 nacionalni instruktor MRMI-a. Godišnje zbrinu oko 32 tisuće pacijenata, a najviše s područja grada Karlovca, Karlovačke županije, ali i iz Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke, Primorosko-goranske te Ličko-senjske županije. Kako ističu, ukupno prosječno vrijeme boravka pacijenata na OHBP-u je dva sata i 27 minuta, a oko četvrtine pacijenata je otpušteno unutar sat vremena. 

U ime Karlovačke županije čestitku na deset godina uspješnog rada uputila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, zahvalivši im na stručnosti, požrtvovnosti i hrabrosti. 

Svečanom obilježavanju su uz domaćine na čelu sa ravnateljem OB Karlovac Nikšom Anticom i brojnim djelatnicima bolnice i OHBP-a, prisustvovali predstavnici MUP-a RH, vatrogasaca, drugih zdravstvenih ustanova Karlovačke županije, zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić te u ime ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić.  

 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: zupan@kazup.hr

Pristupačnost