Vijesti     -     Kontakti

Vijesti

Sve novosti vezane za aktivnosti Karlovačke županije.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar: "Naša je dužnost služiti i braniti dignitet i dostojanstvo hrvatskog branitelja, hrvatske domovine i hrvatski ugled u svijetu"

30. obljetnica 13. domobranske pukovnije 8

13. Domobranska pukovnija svečanim programom održanim u Zorin domu, prigodno je obilježila 30. obljetnicu ustroja. 

Od 15. studenog 1992. do 30. lipnja 1995. godine, 13. domobranska pukovnija bila je nositelj obrane Karlovca, kroz nju je prošlo 3.158 vojnika, a poginulo je 39 pripadnika.

Svečanost koja je započela jučer, predstavljanjem knjige “Braneći grad Karlovac", nastavljena je danas u Zorin domu, kojoj je nazočila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar: "Obaveza svih nas u javnom sustavu je služiti i braniti dignitet i dostojanstvo hrvatskog branitelja, hrvatske domovine i hrvatski ugled u svijetu. Hvala vam na hrvatskoj domovini."

Svečanosti je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je podijelio odlikovanja. 

Redom Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu, odlikovana je 13. domobranska pukovnija Karlovac. Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovan Miroslav Željeznjak. Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su posmrtno Vladimir Škrtić i Bruno Majoli te Vilim Lulić, Nikola Bakale, Cvetko Tonkli, Mijo Banjavčić, Marina Bencetić, Damir Vlašić, Damir Tuškan, Rade Gaćeša, Miroslav Župec i Dragan  Fudurić, a Spomenicom domovinskog rata, za sudjelovanje u Domovinskom ratu, odlikovan je Dubravko Stavljenić.

Gradonačelnik Damir Mandić podijelio je medalje gradonačelnika. 

Svečanosti su nazočili pomoćnik zapovjednika za političku djelatnost tijekom djelovanja Pukovnije Krunoslav Perković, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tome Medveda umirovljeni general-bojnik Dragutin Repinc, obitelji poginuli, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga te branitelji. 

Informacije

Adresa:
A. Vraniczanya 2, Karlovac

Telefoni:
centrala: 047/ 666-111
tajnica župana: 047/666-101
tajnica zamjenika župana: 047/666-100
tajnica zamjenika župana: 047/666-102

Radno vrijeme:
7,00 do 7,30 - 15,00 do 15,30
(klizno radno vrijeme)

Dnevni odmor: 10,30 - 11,00

Uredovno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima Karlovačke županije

E-mail: pisarnica@kazup.hr

Pristupačnost